Stela (62): Byla jsem svědkem toho, že mého vnuka navštívilo něco nadpřirozeného

Stela (62): Byla jsem svědkem toho, že mého vnuka navštívilo něco nadpřirozeného
Zdroj: Freepik.com

Paní Stela se těšila, až u ní bude její vnuk přespávat. První noc měl bohužel ošklivou noční můru. Stela tomu nepřikládala velikou váhu, protože spal poprvé mimo domov. Noční můry se mu u ní doma ale opakovaly. Jednou si všimla, že jsou na zdi škrábance. Co to mohlo být?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 05. 12. 2020 17:00

Sama jsem jednou byla dítě, a tak jsem věděla, že si občas můj vnuk Vítek vymýšlí. Dětská fantazie je někdy velmi pestrá.

Noční můra

Když mi moje dcera před šesti lety oznámila, že je těhotná, velmi jsem se těšila. Už v té době jsem totiž žila sama. Manžel mi zemřel a já zůstala bydlet v našem malém domečku. Málem jsem ho prodala a šla do bytu. Dnes se mi domeček hodí, když přijede dcera s vnukem. Těšila jsem se, až bude vnuk větší a bude u mě zůstávat i na noc.

Poprvé u mě přespal, když mu byly tři roky. Velmi jsem se na to těšila. Celý den jsme si hráli a zhruba kolem sedmé večer jsem ho šla uložit. Usnul v mojí posteli a já se šla ještě dívat na televizi. Kolem desáté hodiny večer jsem slyšela, jak velmi pláče. Letěla jsem k němu. Seděl na posteli a brečel.

Babičko, je tu nějaké strašidlo, hrozně se bojím,“ plakal mi v náručí. „To je jen zlý sen, já tu s tebou zůstanu, neboj,“ utěšoval jsem ho. Usnul skoro hned a já také. Ráno si nic nepamatoval a ani já z toho nic nedělala, to se prostě stává. Byl malý, spal u mě poprvé, vlastně se to dalo i čekat. Jenže ono se to stávalo skoro pokaždé, když u mě spal.

Dělo se to jen u mě doma

Dcera tvrdila, že doma spí klidně celou noc a žádné noční můry nemá. Přišlo mi to zvláštní a nejvíce jsem se bála, že kvůli tomu u mě nebude chtít přespávat. To se naštěstí nestalo. Už jsme si na to oba nějak zvykli a věděli jsme, že musím jít spát s ním, aby se nebál. Celé se to nějak uklidnilo.

Když mu bylo něco přes pět let, usoudila jsem, že už s ním nemusím spát. Ustlala jsem mu v jiném pokoji, který jsem vybavila tak, aby se tam dítě cítilo dobře. Uložila jsem ho kolem deváté hodiny a šla si dokoukat film. Sama jsem šla spát asi v jedenáct hodin. Koukla jsem ještě na Vítka, který sladce a nerušeně spinkal.

Ve dvě ráno mě někdo tahal za ruku. „Babi, ta příšera se vrátila a škrábe mi na zeď. Bojím se.“ Rozespalá jsem ho uklidňovala a šla ho zpět uložit. Nechala jsem svítit lampičku a čekala, až usne. Potom jsem se vrátila do pokoje a znovu jsem se ponořila do říše snů. Zhruba za další hodinu přišel Vítek znovu a byl dost hysterický.

Škrábance na zdi

Babi, už zase slyším to škrábání. Běhá mi po pokoji a škrábe i na zemi,“ křičel vnuk. Zvedla jsem peřinu a on si ke mně zalezl. Ráno si opět nic nepamatoval, stejně jako to bylo před lety, když měl svoji první noční můru. Odvezla jsem ho zpět k jeho matce, které jsem o té příhodě řekla. Smála se, že děti jsou zkrátka takové.

Vrátila jsem se domů. Šla jsem poklidit pokoj, kde spal Vítek. Utírala jsem prach na poličce, když vtom jsem se zarazila. Na zdi byly hluboké škrábance. Hned jsem si vzpomněla na vnuka a jeho noční můru. Jsem si jistá, že před jeho příjezdem tam nic takového nebylo.

Zkoumala jsem celou zeď. Někde byly škrábance tenké, jinde zase tlusté a hluboké. Obávám se, že to nebyla obyčejná noční můra. Vítek si nevymýšlel. Od té doby se v domě necítím bezpečně.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články