Sylva (62): S mým mladým sousedem není něco v pořádku. Ve dne nevychází a v noci si domů vodí slečny

Sylva (62): S mým mladým sousedem není něco v pořádku. Ve dne nevychází a v noci si domů vodí slečny
Zdroj: Unsplash

K Sylvě do domu se nastěhoval mladík bledého vzhledu. Stěhoval se v noci a mezi jeho nábytkem zahlédla Sylva něco, co připomínalo rakev. Začala se bát, že bydlí vedle upíra.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 08. 08. 2023 17:00

Jedné noci se do našeho domu přistěhoval mladý muž. Sledovala jsem ho z okna a mezi kusy nábytku zahlédla siluetu rakve. Následující večer jsem s ním měla tu čest tváří v tvář. Byl úplně bledý a domů si vedl mladičkou dívku.

Nového nájemníka nikdo dlouho neviděl

Do vedlejšího bytu se můj nový soused nastěhoval kolem půlnoci. Stěhováci byli tiší jako myšky, sledovala jsem vše za závěsem v ložnici. Zaujal mě starodávný nábytek a pak obří krabice ve tvaru rakve. Pomyslela jsem si, že jde o nějakého ujetého umělce.

Dotyčného jsem potkala následující večer, když jsem venčila psa. Vedl si domů dívku, jež byla jako omámená. Loupl po mně tmavýma očima, všimla jsem si, jak je krásný a jak světlou má pleť. Možná se pletu, ale mám pocit, že jsem zahlédla dva velké špičáky deroucí se mu zpod knírku.

Moje čivava, která obvykle na cizí lidi štěká, jen zakňučela a schovala se mi pod sukni. Druhý den jsem schválně poslouchala, kdy uslyším zvuk odvedle. Bylo tam ale hrobové ticho. Co tam proboha s tou holkou prováděl? Z venku byly vidět jen zatažené rolety. Tu holku už jsem v domě neviděla. Jen další a další, vždy novou. Jímala mě z toho hrůza.

Nikdo mi nevěří, že bydlím vedle upíra

Byla jsem přesvědčená, že soused je upír a chtěla si ho nenápadně vyzkoušet. Do schránky jsem mu hodila krucifix a stroužek česneku. Výsledkem bylo, že se obojí objevilo na zemi před domem. Chtěla jsem, aby ten upír věděl, že jsem připravena se chránit. Sousedé mi tvrdili, že toho mladíka dosud neviděli, což mi přišlo přinejmenším zvláštní.

Jenže pak zmizela moje čivava a já dostala hysterický záchvat. Stalo se tak při večerní procházce, kdy jsem se snažila upíra stopovat a v parku se mi ztratil z dohledu. Pes najednou dočista zmizel! Bouchala jsem té pijavici na dveře a proklínala ho, nikdo neotvíral. Vyvěsila jsem všude letáčky s obrázkem svého pejska a doufala, že ho ta krvežíznivá bestie nezabila jako trest za moje troufalé narážky.

Další půlnoc jsem zaslechla slabé ťukání na dveře. Kukátkem jsem zahlédla uhrančivého mladíka a krve by se ve mně nedořezal. Neměla jsem v úmyslu otevřít, dokud jsem nezaslechla psí kňučení. Rozrazila jsem dveře a popadla psa, jenž byl celý od krve!

Máme s „upírem“ nepsanou dohodu

Soused mi spolu se psem podal papír od veterináře. Sametovým hlasem mi sdělil, že ho našel sraženého u silnice přímo naproti veterinární klinice. Má jen pár pohmožděnin a šok. Ihned jsem mu donesla peníze a pokorně poděkovala. Něco mi říkalo, že jsme právě mezi sebou učinili dohodu.

Já už si svého upíra nevšímám a on mě také nechává na pokoji. Nevím, jestli psa vážně náhodou našel, anebo mě chtěl vyděsit. Nikdo mi nevěří, že bydlím vedle upíra – ale za celý rok ten člověk nevyšel za denního světla!

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články