Irma (26): Konečně jsem se odstěhovala od rodičů. Teď mi ale život znepříjemňuje otravná sousedka

Irma (26): Konečně jsem se odstěhovala od rodičů. Teď mi ale život znepříjemňuje otravná sousedka
Zdroj: Freepik

Jak mít dobré sousedské vztahy? To je otázka, která trápí spoustu lidí. Někdo se svými sousedy vychází dobře, jiný má kvůli nim ze života peklo. Irma se odstěhovala od rodičů, ale radost ze svobody a vlastního bydlení jí kazí všetečná sousedka.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 12. 07. 2023 10:00

Zhruba před rokem jsem se rozhodla odejít od rodičů a přestěhovat se do podnájmu. Moc jsem se na tento krok těšila. Konečně budu sama, budu si moct dělat věci po svém a nikdo mě nebude kontrolovat.

Chtěla jsem se osamostatnit

S mamkou jsme o tom dlouho diskutovaly. Ona si myslela, že jsem malá holka, kterou musí neustále hlídat. Bylo mi to opravdu nepříjemné. Vždy, když jsem někam odcházela, musela jsem přetrpět několikaminutový výslech. Mamku zajímalo, kam jdu, s kým tam jdu a kdy se vrátím.

Nedej bože, když jsem se vrátila později, než jsem jí slíbila. Dala mi to pořádně sežrat. „Ty opravdu myslíš jenom na sebe. Já se tady strachuju, nespím a ty si někde flámuješ...“ řekla mi máma ublíženě. Asi bych to i chápala, kdyby mi bylo sedmnáct, mně ale tehdy táhlo na pětadvacet.

Našla jsem si podnájem

To byla poslední kapka. Den na to jsem si začala aktivně hledat nové bydlení. Už jsem to prostě s rodiči dál nevydržela. Musela jsem pryč. Velmi rychle jsem našla slušnou garsonku a za docela příjemné peníze. Byla jsem nadšená a rodiče jsem informovala, že za měsíc se budu stěhovat.

Matka byla nešťastná, podle ní šlo o ukvapené rozhodnutí, ale musela to překousnout. Já jsem byla nadšená, už jsem si i vybírala nábytek do nového bytečku. Prvních pár týdnů bylo všechno podle mých představ. Konečně jsem byla volná. Pak se objevil první zádrhel...

Štve mě otravná sousedka

Sousedce je tak osmdesát let. Když jsme se poprvé potkaly, chovala se velmi mile, ptala se mě, co dělám, jestli mám přítele a tak. Nepřišlo mi na tom nic zvláštního. Ale ukázalo se, že to byl jen začátek. Pokaždé, když jsem vyšla ze dveří, sousedka tam stála.

Ptala se mě, jak se mám, co dělám, jestli ji přijdu navštívit. Pak naznačila, že večer slyšela z mého bytu hudbu. Zajímalo ji, kolik kamarádů mě přišlo navštívit. Chtěla vědět naprosto všechno z mého života. Přívaly otázek prostě nešlo zastavit. I když jsem spěchala do práce, klidně se mnou šla na zastávku, aby ze mě dostala další informace. Je to tak otravné, že se jí musím vyhýbat. Nenapadlo by mě, že jednou budu ráda vzpomínat na mamku...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články