Tomáš (32): Jsem zoufalý. Manželka se upnula jen na syna a na domácnost kašle. Už mi ani nevaří

Tomáš (32): Jsem zoufalý. Manželka se upnula jen na syna a na domácnost kašle. Už mi ani nevaří
Zdroj: Freepik

Tomáš si myslel, že našel celoživotní lásku. Půvabná Klára disponovala všemi vlastnostmi, které jsou pro něj podstatné. Po svatbě, a hlavně po narození syna Matěje, se však v jejich manželství vyskytly vážné problémy. Tomáš kvůli nim dokonce zvažuje rozvod.

Jan Švanda
Jan Švanda 01. 02. 2023 10:00

Klára (30) byla ze všech mých dosavadních známostí ta nej. Krásná, milá a usměvavá holka, trochu stydlivá, což mě silně přitahovalo. A taky byla pořádkumilovná. To mi imponovalo, protože jestli něco nesnáším, tak nečistotu a špínu.

Manželka se po narození syna změnila

Strašně jsem se do ní zamiloval. Chodili jsme spolu teprve rok, přesto jsem si byl jistý, že jsem našel tu pravou. Moji žádost o ruku přijala, svatba proběhla do roka a já pociťoval opravdové štěstí.

Po narození syna Matěje se ale idylka začala rozplývat. Přijal jsem novou výzvu a našel si práci, která byla pro mě finančně zajímavější, ale zároveň i časově náročnější. S rodinou jsem se vídal až k večeru. Klára se plně upnula na naši milovanou ratolest. O syna se sice maximálně starala, jenže zapomínala na domácí práce. Chápu, že toho měla nad hlavu, kór když Matýsek první půlrok v noci moc nespal. Ale přece jen jsem si myslel, že doma alespoň trochu poklidí.

Situace se neustále zhoršovala. Přišel jsem domů z práce, v kuchyni kupa špinavého nádobí, ve všech pokojích rozházené různé věci, pleny, hračky a já nevím co ještě. „Promiň, nestíhám,“ zněla její nejčastější odpověď na dotaz, proč je v bytě takový bordel.

U nás doma nic nefunguje

Zpočátku jsem to ještě nějak skousl, později mi ale její přístup děsně vadil. Často jsme měli rozepře, přitom hádky u nás do té doby prakticky neexistovaly. Vrchol nastal jednoho dne, kdy jsem přišel z práce dost unavený a měl hlad. Nejsem zrovna zručný kuchař, jídlo mi většinou připravovala Klára. Tentokrát ale nebylo na plotně vůbec nic a v lednici jen jogurt, tři rajčata a prošlá šunka.

Vypěnil jsem a spustil na ni, co bude dneska k večeři. „Hele, já jsem dneska nic nestihla, byla jsem s Matýskem venku a pak jsme šli spolu za mámou,“ vysvětlovala. „Tak si zajdi do obchodu a kup si nějaký párky. To snad jednou přežiješ, ne?“ navrhla mi štiplavým tónem.

„To nemyslíš vážně!“ soptil jsem a vztekle popadl bundu. Práskl jsem dveřmi a vyrazil do obchodu. Musím bohužel konstatovat, že podobné momenty se v poslední době opakují čím dál tím častěji a já nevím co dělat. Dennodenně přemýšlím, co s tím. V noci špatně spím. S Klárou jsem to několikrát probíral, jenže ona jenom krčí rameny a reaguje pořád stejně: „Sorry, není čas, nestíhám!“

Manželka rezignovala na domácnost

Kláru miluji, jenže mi přijde, že ona zcela rezignovala na cokoliv spojené s domácností a manželství je jí ukradené. Pryč jsou časy, kdy jsme si spolu sedli do obýváku, dívali se na film nebo si jen tak povídali a nasmáli se kravinám. Trápí mě to a nevím si vůbec rady.

Matýskovi budou za pár týdnů dva roky a Klára touží po druhém dítěti. Já si však za dané situace dalšího potomka nedokážu vůbec představit. Řeším velké dilema. Mám se s Klárou rozvést, nebo dál snášet její nepořádnost a doufat, že se vše obrátí k lepšímu? Zatím se přikláním k první variantě, ale třeba se stane zázrak.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články