Tomáš (36): Přál jsem si, aby manželka přestala tolik pít. Že já blázen raději nebyl zticha

Tomáš (36): Přál jsem si, aby manželka přestala tolik pít. Že já blázen raději nebyl zticha
Zdroj: Pexels

Tomáš si poslední roky nepřál nic jiného, než aby jeho žena Hanka omezila alkohol. Když se po letech dočkal, netušil, kolik se toho změní. S Hankou už není sranda, nesměje se a je pořád v křeči. A co hůř, drhne jim to i v posteli.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 02. 09. 2022 10:00

Poslední roky jsem si nepřál nic jiného, než aby moje manželka Hanka (33) přestala tolik pít. Sice nebyla typickým notorickým alkoholikem, ale pila víc, než bylo zdrávo. Teď už déle než rok nepije. Měl bych být rád, o to mi šlo. Jenže se ukázalo, že když je Hanka střízlivá, je z ní nudný patron.

Když se manželka napila, byla vždycky sranda

Někdy v roce 2019 začala Hanka celkem často pít. Využila každé příležitosti, aby do sebe mohla kopnout skleničku. Nevynechali jsme žádnou sousedskou grilovačku, pivní slavnost či vinobraní. Já se vždycky domů vracel po svých, ale Hanka sotva šla. Ze začátku jsem to bral jako zábavu a říkal si, že má také právo pořádně upustit páru.

Jenže z alkoholových víkendů se stal celý týden. Každý den, když jela domů z práce, táhla v tašce minimálně dvě láhve vína. Někdy jsme je vypili spolu, někdy je dokázala zdolat sama. Bylo pravdou, že když se napila, byla s ní neskutečná sranda. Jako by ztratila veškeré zábrany.

To jsem ocenil hlavně v posteli. Byla z ní hotová dračice a předváděla kousky, kterých by za střízliva nebyla schopna. Rok se s rokem sešel a Hanka hojně pila na denní bázi. Když jsme někoho pozvali k nám, byla to má žena, kdo táhl večírek do dvou do rána. Dokázala po odchodu návštěvy klidně dál sedět u stolu a pít.

Přál jsem si, aby žena přestala tolik pít

Když se začalo všechno točit jen kolem pití, musel jsem zasáhnout. Známe se roky, a tak jsem dlouho nechodil okolo horké kaše. Jednoho dne jsem Hance řekl, že se mi to její pití nelíbí. ,,Myslím, že bys měla ubrat. Piješ víc než dost. Měla by sis dát pauzu,“ požádal jsem ji. Bohužel to trvalo další rok, než toho nechala.

Já během toho musel večer co večer snášet její opilecký obličej. Abych to přežil, sám jsem se kolikrát musel opít. Vše se změnilo minulý rok v létě. Byli jsme na dovolené společně s několika dalšími rodinami. Vytáhlo se tam téma závislost na alkoholu. Naše společná kamarádka nám povyprávěla, jak se taková závislost projevuje.

Hanka se toho velmi zalekla a po zbytek dovolené už nepila. Rvala si vlasy a přiznala si, že měla problém. Tehdy jsem byl za její prozření šťastný. Tolik jsem si přál, aby alkohol omezila. A podle všeho to myslela vážně. Ze dne na den přestala pít a nepije dodnes. A to je právě ten problém.

Z manželky je teď nudný patron

Hanka už není tak v pohodě. Všechno moc řeší, všechno ji hned naštve. Jakmile si dám pivo, už mi nadává do alkoholiků. Skřípe nám to i v posteli. Jak v sobě nemá promile, leží jak prkno a nehne se. Sex je nuda. Celý náš život je najednou tak fádní! Občas ještě jdeme k sousedům, ale Hanka pije vodu a mlčí.

Na naše známé se najednou dívá skrz prsty, že tolik pijí. Jako by zapomněla, že byla stejná, ne-li horší. Doma se v jednom kuse hádáme. Hanka je pořád v křeči, bez smyslu pro humor. Co přestala pít, snad se pořádně neusmála. I když jsem rád, že už nepije, někdy bych si přál, aby byla jako dřív. Říkám to nerad, ale z manželky se stala nejnudnější osoba na světě.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články