Vanesa (29): Přítel se choval naprosto strašně. Teď se diví, že máme tichou domácnost

Vanesa (29): Přítel se choval naprosto strašně. Teď se diví, že máme tichou domácnost
Zdroj: Freepik

Tichou domácnost zažil ve vztahu snad každý. Jeden se urazí a s tím druhým se odmítá bavit. Důvod, proč se Vanesa naštvala na svého přítele, je naprosto pochopitelný. On si to však nedokáže uvědomit.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 23. 04. 2022 13:00

Michal má dobře placenou práci, rád čte a celkově bych ho popsala jako velmi inteligentního. Co se však týče emocí a emoční inteligence vůbec, je na tom vážně bídně. Spousta věcí mu prostě nedochází.

Přítel mě ignoroval na svatbě

Naposledy tento svůj nedostatek předvedl na svatbě našeho společného kamaráda. Hned jak jsme přijeli, okomentoval vzhled kamarádky, která na svatbu dorazila taky. „Ty jo, tyhle šaty jí opravdu sluší, je v nich fakt kus," řekl přímo přede mnou a vůbec mu to nevadilo.

To byla první kapka, která mě naštvala, pak se všechno jen stupňovalo. Michal nebyl schopný odtrhnout od Anežky oči. Neustále na ni nestydatě zíral, pořád se kolem ní motal a bylo jasné, že se mu líbí. Vůbec mu nevadilo, že jsme na svatbě spolu. Celou dobu mě ignoroval.

Naštvala jsem se na přítele

Bylo to nepředstavitelně trapné. S Michalem chodím skoro dva roky, ale někdy se ke mně chová jako buran. Někdy mě totálně zazdí a kamarádova svatba nebyla výjimkou. Oči měl jen pro Anežku a já byla pro něj jen vzduch.

Asi by žádnou ženu nepřekvapilo, že jsem se na něj naštvala. Už když jsme společně odcházeli ze svatby, byla jsem na něj pěkně naštvaná a dávala jsem mu to velmi okatě najevo. Přestala jsem se s ním bavit, všechny jeho pokusy o navázání rozhovoru jsem přecházela mlčením.

Pohádali jsme se kvůli jeho chování

Když jsem ve svojí taktice pokračovala i doma, Michal to nevydržel a zeptal se: „Co ti zase přeletělo přes nos, že se se mnou nebavíš?" Nedokázala jsem pochopit, že mu to nedochází. „Ty opravdu nevíš, co mi vadí? Tobě nepřišlo divné, jak si celou svatbu zíral na Anežku a mně ignoroval?" odpověděla jsem mu.

„Ale prosím tě, nebuď hysterická. Vždyť jsem se ti tam celou dobu věnoval, pořád jsem ti nosil pití," řekl mi. Nerozumím jeho logice, takový chytrý chlap a tohle nedokáže pochopit. Fakt už mě tím štve. Chtěla bych od něj, aby byl víc empatický a chápal moje pocity. Někdy je to s ním opravdu hrůza.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články