Vlaďka (28): Našla jsem si naprosto skvělého muže. Jen kdyby se tak živil něčím jiným

Vlaďka (28): Našla jsem si naprosto skvělého muže. Jen kdyby se tak živil něčím jiným
Zdroj: Freepik

Vlaďka si našla muže svých snů. Až čas ukázal, že je mezi nimi něco, co nedělá dobrotu. David se živí jako kuchař v restauraci nabízející českou kuchyni a rád vaří i doma, což má na Vlaďčinu postavu neblahé účinky.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 05. 01. 2022 08:00

To, jak jsem šťastná, že jsem si našla tak skvělého chlapa, bych nejraději vykřičela do světa. David (34) je to nejlepší, co mě mohlo potkat. Upřímně jsem ani nedoufala, že zrovna já bych měla takové štěstí. Jenže časem se ukázalo, že je tu přeci jen něco, co mi vadí.

Vaření je pro mého přítele vášní

David má snad všechny dobré vlastnosti, co mě napadají. Je hodný, empatický, veselý, spolehlivý, mírumilovný, svědomitý a všude chodí včas. Pomáhá mi s domácností a vydělává slušné peníze. Jezdíme spolu na dovolené a poznáváme svět. Nebojí se ani založení rodiny, ba dokonce se na to těší.

Jsme spolu čtyři roky. Krásné čtyři roky, které doufám, že nejsou těmi posledními. On se totiž můj Davídek živí jako kuchař v jedné typicky české restauraci. Vaření je jeho vášeň. Dělá to s láskou. Když nám doma něco uvaří, olizuji se až za ušima. A v tom je právě ten problém. Vaří převážně omáčky, knedlíky nebo smažená jídla.

Se zdravou výživou to nemá nic společného. Když jsme spolu začínali, měla jsem při svých 155 cm krásných 55 kg. Ideál. Když se na váze ukázalo o deset kilo víc, moc jsem to neřešila. Narostlo mi břicho a můj pevný zadeček trochu povolil. Máma byla ráda, že konečně nejsem kost a kůže, ale krev a mléko.

Díky jeho vyvařován jsem přibrala přes 25 kilo

Svoji velikost XS a S jsem odložila a pořídila si pohodlnou velikost M. Dál jsem se vesele stravovala tak, jak David vařil. Do kuchyně mě pustil jen zřídkakdy, takže se jedlo dál nezdravě. Já si postupně roztáhla žaludek tak, že už mi nestačily tři knedlíky, ale snědla jsem jich klidně šest. Po obědě sladký dezert, který nepřipravil nikdo jiný než David.

Stravujeme se stejně, možná jím i víc než on, ale jeho váha se nemění. Je stále na svém. Je pravdou, že chodí 3x týdně běhat. Já toho nejsem schopna. Od rána do večera jsem totiž přejedená. Po dalším roce váha ukazovala astronomických 77 kilo. Nic z velikost M už mi nebylo, takže jsem musela přesedlat na L.

Došlo mi, kde je chyba. ,,Takhle to dál nejde. Už nemůžu takhle jíst nebo prasknu,“ svěřila jsem se Davidovi. ,,Ale jdi ty. Jsi krásná. Žena má být za co chytnout. Moc to řešíš,“ chlácholil mě. Já se ale přestávám ve svém těle cítit dobře. Když sedím, břicho mi přetéká přes kalhoty, začala jsem zapáchat potem a pořád pouštím plyny.

Přítel nechce změnit způsob našeho stravování

Skoro se ani neohnu, abych si zavázala boty. ,,Dost. Takhle to dál nejde,“ zavelela jsem. Slíbila jsem si, že už nepřiberu ani deko a shodím to, co jsem za ty roky nabrala. Jenže ono to nebude tak lehké.

David dál vaří tak, jak je zvyklý. Moje prosby, abychom se stravovali zdravěji, nebere v potaz. ,,Já žádná zdravá jídla neumím a ani je nechci dělat. Není žádný um nakrájet zeleninu do misky a udělat salát. Kuchař je vlastně takový umělec, takže vařím dál, jak nejlépe umím,“ prohlásil. Takže je to na mně. Musím v sobě najít vůli přestat tolik jíst. Jenže mi to nejde, když nám každý den doma voní omáčka a knedlíky si vesele pobublávají v hrnci.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články