Veronika (43): Sestra by se po letech chtěla usmířit. Já ale stále nemohu zapomenout, co nám provedl její muž

Veronika (43): Sestra by se po letech chtěla usmířit. Já ale stále nemohu zapomenout, co nám provedl její muž
Zdroj: Unsplash

Rodinné vztahy jsou komplikované, obzvlášť když se jedná o sourozence. Veronika se sestrou už dlouho nevychází, když jí ale od ní nedávno přišla smska, nestačila se divit.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 07. 07. 2023 07:00

Se sestrou Alžbětou (45) jsme si byly vždy blízké, celé dětství jsme strávily spolu. I když nás od sebe dělí dva roky, bylo to jako nic, a spíš nás všichni brali za dvojčata. Když jsme se před pěti lety přestaly vídat, těžce jsem to nesla.

Za všechno může sestřin manžel

Je to smutné, ale za náš rozkol může Alžbětin manžel Hynek (49). Je to nepříjemný chlap, který se ke mně nikdy nechoval hezky. Po jeho poslední eskapádě, která mě dost stála, jsem už na něj neměla sílu a naše vztahy ochladly.

Už když s Alžbětou začali chodit, jsem ho neměla ráda, byl to narcis. Neustále zahleděný do sebe. Nikoho kromě sebe neuznával. Přesto jsem naše vztahy s Alžbětou neutnula. Měla jsem ji ráda, a proto pokaždé, když mi Hynek řekl něco nemístného, přešla jsem to s tím, že je prostě takový, a dál jeho řeči neřešila.

Byli jsme si jeden čas velmi blízcí

V době, kdy nám bylo kolem dvacítky a třicítky, jsme se scházeli opravdu hodně. Hynek mě dokonce seznámil s mým současným mužem. Měli jsme stejnou partu přátel a naše děti si byly opravdu blízké. A jelikož jsme od sebe bydleli kousek, skoro neminul den, kdy bychom se neviděli. Zpětně na toto období vzpomínám velmi ráda.

Cítila jsem se šťastná. Byla jsem moc ráda, že mám svoji milovanou sestru tak blízko, jediný problém byl její manžel. Kolikrát jsem si přála, aby se rozvedli, aby si našla někoho slušného a příjemného. Nikdy se to ale nestalo. Navíc když nás před pěti lety připravil o peníze a zákazníky, byla to pro mě poslední kapka.

Švagr nás podvedl, od té doby se nevídáme

S manželem vlastníme firmu, ve které Hynek chvíli pracoval. Vypracoval se na obchodního zástupce a byl velmi šikovný. Bohužel se mu povedlo nás podvést. Nasbíral kontakty, okoukal naše procedury a založil si konkurenční firmu. Vůbec mu to nepřišlo divné. Když jsem na něj křičela, že je sobec a že bych ho mohla klidně žalovat, jen se mi vysmál.

Věděl, že to nikdy neudělám, protože bych ublížila Alžbětě. A měl pravdu. Nakonec jsem se rozhodla pro jediné řešení, které mě napadlo. Přestanu se s nimi vídat. Hynka už nemůžu ani cítit. Bylo mi velmi líto, že jsem ztratila kontakt s Bětkou, ale jiné řešení jsem nenašla. Před pár dny mi od sestry přišla zpráva, že se jí po mně stýská a chce všechno napravit. A já netuším, jak se k tomu postavit.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články