Veronika (61): Manželovi se po 15 letech ozval syn. Měla jsem radost, dokud jsem nezjistila, o co tomu klukovi jde

Veronika (61): Manželovi se po 15 letech ozval syn. Měla jsem radost, dokud jsem nezjistila, o co tomu klukovi jde
Zdroj: Freepik

Veronika se snaží manželovi otevřít oči. Ten totiž dotuje svého dospělého syna, který se mu po 15 letech zničehonic ozval. Z táty tahá peníze a Jarda mu je vesele dává. Veronika moc dobře vidí, o co běží a snaží se manželovi domluvit.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 31. 03. 2023 19:00

Se svým druhým manželem žiji déle než dvacet let. Jaroslav (63) je hodný chlap, který ale nepozná, když s ním někdo lidově řečeno "vorá". Jako jeho syn Milan (36), který z něj podle mého jen tahá peníze. To si Jaroslav nechce připustit a dotuje ho jako smyslu zbavený.

Manželův syn se ozval po patnácti letech

Když jsme se brali, vím, že Jarda svého mladšího syna Milana na svatbu zval. Ten mu ani nedal vědět, že nepřijde. Co si ti dva v minulosti udělali, nevím, a myslím si, že se to ani nikdy nedozvím. Vím jen, že se posledních patnáct let neviděli. Jarda o tom nikdy nechtěl mluvit. Jen si čas od času posteskl, že je škoda, že spolu nemluví.

Několikrát jsem mu říkala, aby syna vyhledal a pokusil se jejich vztah napravit. To vždycky jen něco prsknul a k ničemu se neměl. Nakonec se Milan zčistajasna ozval sám. Bylo to minulý rok na jaře. Jarda se vrátil z chalupy nadšený a už ve dveřích hulákal: ,,Tomu neuvěříš, kdo mi volal!

,,Milan se chce sejít. Jsem tak rád!“ objal mě. Jarda s Milanem se začali pravidelně stýkat. Zašli sem tam na pivo nebo na fotbal. Občas Milan přijel k nám a pomáhal tátovi se štípáním dřeva nebo malováním. Zdálo se, že ti dva k sobě zase našli cestu a já na manželovi viděla, jak je za to rád.

Manžel do něj strká tisíce

Zhruba o dva měsíce později mi Jarda řekl, abych se nelekala, ale že z našeho společného účtu vybral padesát tisíc. ,,Milan se pustil do rekonstrukce bytu a pár tisíc mu chybí,“ vysvětlil mi. Mně se to ale nelíbilo. Neměli na to žádný papír, jen slovo, že to Milan tátovi vrátí. A u těch padesáti tisíc to neskončilo.

Milan chtěl jednou deset, pak ještě dvacet tisíc. Jarda mu peníze dává a pomalu se už ani neptá, na co je chce. Když jsem se ho velmi opatrně otázala, jestli mu to celé není divné, hned mi vynadal. ,,Je to můj syn! Potřebuje pomoc a my máme peněz dost,“ sepsul mě. Pochopila jsem, že tady se svým názorem, že ho syn jen využívá, nepochodím.

Možná to bude znít drsně, ale chci se chránit, takže jsem si část financí ze společného účtu, které mi náleží, poslala k sobě. Umím si živě představit, že to Milan z táty během několika dalších let vytáhne. A toho nechci být svědkem. Jaroslav se samozřejmě naštval a urazil, že před ním schovávám peníze.

Manžel nevidí, že ho syn zneužívá

No, někdo to udělat musí. Když to celé shrnu, vychází mi z toho jediné. Milan se tátovi patnáct let neozval, na svatbu mu nepřišel a teď, když zjistil, že se má Jaroslav dobře, tak mu zničehonic zavolá? Nestydí se z něj tahat peníze? Kolik si myslíte, že už Milan Jardovi vrátil? Nic, přesně tak.

Můžu do manžela hučet od rána do večera, ale je to marné. Je zaslepený láskou k synovi a nevidí, co se tady odehrává. Vsadím se, že kdyby mu stopnul přísun peněz, Milan se zase odmlčí. Nechci, aby byl Jaroslav smutný, a ještě ke všemu chudý. Jsme senioři a musíme myslet i na svoji budoucnost. Tajně doufám, že se Jarda probere a udělá, co je správné.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články