Ivana (35): Dlouhá léta jsem využívala svou krásu a každého odkopla. Teď naopak trpím já

Ivana (35): Dlouhá léta jsem využívala svou krásu a každého odkopla. Teď naopak trpím já
Zdroj: Freepik

Ivana si dlouhé roky s muži jen hrála. Zneužívala jejich city a ráda je trápila. Ne nadarmo se ale říká, že karma je zdarma. Teď je poprvé zamilovaná. Jenže do někoho, kdo ji jen využívá. Ženatý Milan ji má jen jako útěchu v problémovém manželství.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 15. 10. 2022 07:00

Dalo by se říct, že mě moje krása dostala do potíží. S obličejem princezny a tělem modelky jsem vždycky mohla mít jakéhokoliv muže, na kterého jsem si ukázala. To, že to nebyla výhra, vím až dnes. Můj stávající vztah se totiž točí jenom kolem sexu. A i když to vím, nemůžu z něj odejít. Jsem totiž zamilovaná.

Kluky jsem jen využívala

Už v pěti letech jsem poslouchala ódy své rodiny, jak jsem krásná. „Je jako princezna," rozplývala se pokaždé babička. Mohly za to moje lagunově zelené oči, kudrnaté blond vlasy a kukuč andělíčka. Už na prvním stupni jsem měla několik nápadníků. Malovali mi srdíčka a posílali tajně pusinky. Svého půvabu jsem začala využívat až na střední škole.

Tam jsem byla za hvězdu. Buď mě lidé nenáviděli, nebo milovali. Nic mezi tím. Vládla jsem dívčí partičce, která měla za úkol blbnout klukům hlavy. V druháku už jsem si do deníčku psala jména těch, se kterými jsem spala a posléze je odkopla. Našla jsem v tom jisté zalíbení. To, jak mě pak kluci prosili na kolenou, abych je vzala na milost, mě náramně vzrušovalo.

Po škole jsem v tom vesele pokračovala. Nebrala jsem ohledy na to, že lámu jedno mužské srdce za druhým. Já jen brala, ale nedávala. Někdy jsem ve vztahu zůstala déle, protože nesl jisté výhody. Kdo by nechtěl dostávat šperky nebo výlety do Itálie zadarmo?

Zamilovala jsem se

V tomto duchu zneužívání lidských citů jsem fungovala několik dlouhých let. Nedbala jsem otázek své matky, kdy založím rodinu. Byla jsem svobodná a nebýt nikým vázaná mi naprosto vyhovovalo. K životní změně mě nedonutil ani fakt, že většina mých kamarádek už rodí děti a hnízdí. Tajně jsem se jim smála a dál vedla nezávazný život.

Pak se ale stalo něco, s čím jsem nepočítala. Já se zamilovala. Milan (38) mě totálně dostal. Je pravdou, že jsem si to dlouho nechtěla připustit. To až v momentě, kdy jsem ho začala sama vyhledávat. Toužila jsem po jeho lásce a uznání. Věděla jsem, že s ním chci zůstat. Náš vztah byl ale jako na horské dráze. Chvíli dole, chvíli nahoře.

Může za to fakt, že Milan je ženatý a má rodinu. S manželkou mají problémy a já mám být ta, co ho přivede na jiné myšlenky. Jinými slovy, jsem milenka, která ho má utěšit. Kdybych byla ta stará Ivana, která muže jen využívala, možná by to šlo. Jenže já ho miluji. Je to snad vůbec první muž, o kterém to mohu říct.

Dostala jsem ochutnat vlastní medicíny

Když jsem začala na Milana klást nároky v podobě rozvodu a společné budoucnosti, byl ke mně krutý. „Nechci se rozvádět a už vůbec ne kvůli tobě," řekl a mě zamrazilo. „Jsme milenci a tak to taky zůstane. A pokud se ti to nelíbí, jdi," dodal a mě puklo srdce. Tak takhle to bolí, když někoho milujete a on vás jen využívá?

Dostala jsem ochutnat vlastní medicíny. A vůbec není dobrá. Vím, že bych měla jít, ale neudělám to. Raději se smířím s faktem, že budu hrát druhé housle. Snesu i to, že mě Milan nemiluje. Protože já konečně miluji a vím, co je to láska. Známá říká, že je to karma. A má asi pravdu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články