Linda (27): Mám smůlu na kamarádky. Už zase jsem si našla jednu, která mě jen využívá

Linda (27): Mám smůlu na kamarádky. Už zase jsem si našla jednu, která mě jen využívá
Zdroj: Unsplash

Linda měla tři nejlepší kamarádky. Po nějaké době ale vždy přišla na to, že každá ji nějakým způsobem zneužívala. I když Linda ví, jak důležité je mít v životě věrného přítele, po svých zkušenostech se rozhodla, že už si k tělu nikoho nepustí.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 19. 05. 2022 10:00

Já mám asi na čele napsáno, že se dám lehce zneužít. Už po třetí ve svém životě jsem si našla kamarádku, která mě jen využívá. Nebaví mě pořád někoho utěšovat a řešit jeho problémy. Znovu jsem si ověřila, že žádnou kamarádku nepotřebuji.

První nejlepší kamarádka mě jen využívala

Moje první nejlepší kamarádka se jmenovala Sára. Seznámily jsme se na základní škole. Byly jsme si velmi blízké a já si myslela, že právě to je znakem dobrého přátelství. To, že mě pět let v kuse jen využívala, mi došlo pozdě. Pořád dokola jsem poslouchala, jak se doma rodiče hádají, nebo jakého kluka si má vybrat.

Neustále jsem jí naslouchala. Zvala jsem ji k nám, aby nemusela být doma s rodiči, kteří se údajně jen hádali. Až po letech jsem se dozvěděla, že nic z toho nebyla pravda. Je asi jasné, jak rychle jsem přátelství ukončila. Ona na sebe chtěla jen přitáhnout pozornost a zjevně jí dělalo dobře, když ji někdo litoval.

Sáru jsem od té doby neviděla. A ulevilo se mi. V průběhu střední školy jsem se dala dohromady s Lenkou. Byla mi tak moc podobná, že jsem nad ničím nepřemýšlela a hned si ji pustila k tělu. Celou střední školu jsme táhly za jeden provaz. Chodily jsme spolu často pařit. Lenka měla jednu vadu. Nechala si ode mě všechno platit.

Druhá kamarádka ze mě jen tahala peníze

Lenka tvrdila, že rodiče nemají peníze. Sice jsem dřela na brigádách, ale tehdy jsem si myslela, že naše přátelství za ty utracené peníze stojí. Když jsem se po čase dozvěděla, že i ona mě tahala za nos, bylo mi hrozně. Lenka totiž pocházela z bohaté rodiny, kde si penězi mohli utírat pozadí.

Lenku jsem měla ještě raději než Sáru, takže konec přátelství mě hodně vzal. Slíbila jsem si, že už si nikdy nikoho nepustím tak blízko k tělu. A několik let se mi to i dařilo. Deset let jsem neměla důvěrné kamarádky. Všechny ženské z okolí jsem si držela od těla. Vše se ale změnilo, když jsme se nedávno s manželem přistehovali do satelitního městečka.

Nikoho jsem tam neznala. Když mě jednou na ulici pozdravila milá blondýna, ucítila jsem v ní parťačku. Kamila byla usměvavá žena mého věku. Byla od začátku velmi přátelská a já si uvědomila, jak moc mi chybí nějaká kamarádka. Měla podobně starého syna jako já, což byl další bonus. A tak jsem svůj slib porušila a pustila si Kamilu blíž.

Ani do třetice mi přátelství nevyšlo

Ze začátku jsem měla oči na stopkách, ale zbytečně. Necítila jsem z Kamily žádné nebezpečí. Půl roku jsme spolu chodily s dětmi ven a pravidelně cvičit. Začala jsem ji mít vážně ráda. A pak to přišlo. Kamila se mi detailně svěřovala s tím, jak to má doma s manželem. Nebylo dne, kdyby mi nebrečela na rameni, jak je Honza hrozný.

Nedokázala řešit nic jiného než sebe a své problémy. Bylo mi to velmi povědomé. Že je třeba přátelství utnout, mi došlo, když mi volala ve dvě ráno, aby si stěžovala na Honzu. Ze dne na den jsem se s ní přestala stýkat. Jde to sice ztěžka, protože bydlí o pár domů vedle, ale já už na to nemám. Zjevně takové povahy přitahuji. Znovu jsem se spálila a připomenula si svůj slib. Není nad to, držet se od takových lidí dál.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Aleš Cibulka chystá se svým partnerem Michalem Jagelkou stříbrnou svatbu: Být gayem v devadesátkách nebylo vůbec snadné

Související články

Další články