Vilém (41): Přítelkyně byla zvyklá žít na vysoké noze. Když jsme se museli uskromnit, nesla to velmi těžce

Vilém (41): Přítelkyně byla zvyklá žít na vysoké noze. Když jsme se museli uskromnit, nesla to velmi těžce
Zdroj: Unsplash

Vilémovi se v podnikání nějakou dobu nevedlo moc dobře. Musel se uskromnit. Jeho přítelkyně se ale života v luxusu vzdávala jen velmi těžce...

Michaela Hájková
Michaela Hájková 10. 06. 2023 07:00

Léta jsem si myslel, že Magdu (32) znám a byla by se mnou v "dobrém i zlém". Když se mi přestalo dařit v podnikání a musel jsem začít šetřit, nesla to velmi špatně. Uvědomil jsem si, že to možná není ta pravá partnerka.

Peníze jsme nikdy nemuseli počítat

Vedl jsem malou firmu a žil spokojený život po boku partnerky, která si celkem hezky vydělávala. Neměli jsme závazky, cestovali jsme a někdo by asi právem řekl, že jsme peníze rozhazovali.

Pak jsem přišel o větší sumu, firmě se nedařilo a abych dočista nezbankrotoval, musel jsem začít šetřit. Bral jsem to jako úkol na určitou dobu a doufal, že se nám zase časem povede dobře. Rozhodl jsem se, že na dva roky vynecháme dovolené v zahraničí, přestal jsem Magdu brát do luxusních restaurací a kupovat jí dárky.

Když jsem donesl nákup z obchodu a pustil se do vaření, tvářila se šokovaně. Pořád asi nic nechápala, protože si dál chodila po kadeřnících a kosmetičkách. Když jí pak docházely peníze na účtu, automaticky mě požádala o příspěvek. A to byl kámen úrazu.

Chtěl jsem žít skromněji, ale přítelkyně touží po luxusu

Magda mi vyčíslila, na kolik ji přijde měsíční údržba její tělesné schránky a já se celkem zhrozil. Přestože nám šlo téměř o střechu nad hlavou, neuměla si představit život bez všech těch procedur. „To je naprostý základ. Nebudu si přeci sama barvit vlasy a lakovat nehty. Ani si to nenechám dělat u nějakého břídila!“ rozčilovala se.

Nabídl jsem jí, ať prodá nějaké drahé kusy oblečení a koupí si za ně jiné, když potřebuje často nakupovat. To se jí zdálo pod její úroveň. Žasl jsem nad tím, jak uvažuje. Museli bychom asi padnout na úplné dno, aby pochopila, že žije v nadstandardním luxusu. Uznávám, že je to částečně moje vina, opravdu jsem ji rozmazloval. Ale představoval jsem si, že spolu zvládneme i větší krize.

Ještě několik měsíců se nevzdávala svého hogo fogo života, zatímco já nakupoval ve slevě a prodával, co jsem nepotřeboval. Čekal jsem, kdy prostě odejde, protože jí dostatečně nefinancuji. Nastal čas, kdy vyjde najevo pravda. Je se mnou Magda kvůli penězům?

Přítelkyně čeká, kdy zase budeme žít v luxusu

Po roce jsme stále spolu, sám se tomu divím. Magda očividně trpí tím, jak jí chybí naše hýření. Konečně se mi vede o něco lépe, už si ovšem uvědomuji, že nechci opakovat stejnou chybu. Do starého života se rozhodně nevrátím, jen o tom Magda ještě neví.

Díky celé situaci jsem přehodnotil svůj život i vztah a chci s penězi nakládat rozumněji, abych se nedostal do stejné situace. Magda marně čeká, kdy se vše vrátí do "normálu". Já ale zcela vážně promýšlím, jak ji galantně poslat k šípku.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články