Monika (32): Přišla jsem o nejlepšího kamaráda. Jeho žárlivá manželka mu zakázala setkávat se se mnou

Monika (32): Přišla jsem o nejlepšího kamaráda. Jeho žárlivá manželka mu zakázala setkávat se se mnou
Zdroj: Freepik

Monika je naštvaná, protože ztratila člověka, který jí provázel životem. Od té doby, co se její nejlepší kamarád Jirka oženil, nemá na Moniku čas. Žárlivá manželka ho totiž drží pěkně zkrátka.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 08. 05. 2023 10:00

Jirka (33) je můj nejlepší kamarád, přestože jsme se neviděli více než půl roku. Jeho ženuška ho ven moc nepouští, hlídá si ho a on ji pěkně poslouchá. Je mi to líto, brala jsem Jirku jako vlastní rodinu.

Chybí mi můj nejlepší kamarád

Jirka alias „Jiřina“ byl můj jediný opravdový kamarád na střední škole. Kdyby se mě někdo zeptal na pár nejdůležitějších lidí v mém srdci, bude rozhodně mezi nimi. My dva spolu zažili tolik věcí a se vším se radili a svěřovali! První vážný vztah, autoškola, práce v zahraničí, první spolubydlení i podnikání.

Časem si našel vážnou známost. Libuška (31) mě neměla moc ráda, přestože jsem se snažila dát jí najevo, že Jirka je především její muž. Ta holka měla všechno nalajnované. Byt po tetičce, hypotéka, svatba, první dítě a určitě i dovolená v Chorvatsku. Byla úplně jiná než já a zkrátka se z nás nestaly přítelkyně.

Jirka se mi měnil před očima, věděla jsem, že chtěl dávno zakotvit. Libuška byla ideálním přístavem a on se nechal dobrovolně osedlat. Stal se z něj pořádný podpantoflák. Skončila zábava mimo domov. I já měla přítele, ale stále jsem si mohla zajít s kýmkoliv na sklenku nebo třeba do divadla. Jirka nemohl. Respektive nemohl se mnou.

Museli jsme se sejít tajně

Půl roku po jejich svatbě jsem konečně Jirku vytáhla na pivo. Musela jsem na něj čekat před prací. Stále sledoval telefon, nervózně si objednal malé pivo a poprosil mě, abych o našem srazu s nikým nemluvila.

Nebo takhle, řekl jsem Libi, že se nás sešlo víc. Kdyby věděla, že jdu jen s tebou, zuřila by,“ mumlal a usrkl si piva. Byla jsem jak opařená a nevěděla, co na to říct. To naše kamarádství skončilo, když se mnou Jirka nikam nesmí?

Děláš si legraci? Před Libuší jsme spolu ještě stanovali na festivalu. A když jsi někdy přebral, spal jsi u mě na gauči. Teď si nedáme ani pivo?“ Jirka jen pokrčil rameny. A pak mi oznámil, že bude otcem. Neměla jsem ani sílu se radovat.

Už do jeho života nepatřím

Byla jsem uražená až do narození Jirkovy dcery. Brala jsem si osobně, že mě bez mrknutí oka hodil přes palubu. Šel prostě životem dál, vystrnadil mě z něho a nechal někde daleko v minulosti. Občas si na mě vzpomene jako na nějakou bývalou kolegyni z práce.

Chyběl mi ale čím dál víc a když jsme pak s kamarády zapíjeli jeho Emičku, musela jsem mu to říct. Přiznal, že jsem pro něj pořád moc důležitá, jen nechce Libušku dráždit. Prý bych mohla přijít na večeři se svým přítelem. Nezbylo mi nic jiného, než se vídat s celou Jirkovou rodinou. S jeho ženou nejsme vždy na stejné vlně, ale jedině tak o Jirku nepřijdu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články