Monika (36): Syn nechce trávit víkendy u táty, důvodem je jeho přítelkyně. Jak může taková ženská být učitelkou?

Monika (36): Syn nechce trávit víkendy u táty, důvodem je jeho přítelkyně. Jak může taková ženská být učitelkou?
Zdroj: Freepik

Střídavá péče, na které se Monika domluvila se svým exmanželem Vojtěchem, přestala fungovat. Ukázalo se, že Vojta začal bydlet se svou novou přítelkyní, která do vztahu přivedla dvě dcery. A takové prostředí malému Benovi nevyhovuje.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 17. 04. 2023 13:00

S bývalým manželem Vojtěchem (42) jsme se domluvili na střídavé péči. Jenže ta našemu Beníkovi (5) nedělá dobře. Vznikají kvůli tomu rozbroje a chlapec je ve stresu. Něco mu začalo u Vojtěcha vadit. Je za tím jeho nová přítelkyně Lujza (40)?

Střídavá péče moc nefungovala

Vojtěch si brával syna každý druhý víkend a nikdo s tím neměl problém. Pak se do toho vložila jeho nová přítelkyně. Zřejmě Vojtovi nasadila brouka do hlavy a ten se snaží získat Bena do klasické „střídavky“. Dokud bylo vše na naší dohodě, fungovalo to.

Poslední dobou se ale Beník vracel z víkendu u Vojty zamlklý. A to se mi nelíbilo. Zjišťovala jsem, co se děje, jenže nic kloudného jsem ze syna nedostala. Ani Vojta neměl tušení, že by se u nich něco dělo. Přiznal mi jen, že začal bydlet se svou přítelkyní a jejími dvěma dcerami.

A v tom zřejmě byl kámen úrazu. Dovedla jsem si představit, že jsou holčičky v převaze. A i když to nemusí myslet zle, Beník se u nich necítí dobře. To ale nebylo všechno. Pak jsem se pustila do křížku s Vojtovou partnerkou. Řekla, že moje dítě je zaostalé...

Mého syna chtěla vzít k psychologovi

Je možné, že jsou její dcerky hodně „napřed“. Lujza je učitelkou, takže by měla dobře vědět, že mezi dětmi jsou rozdíly. A můj syn je naprosto v pořádku. Má běžné potíže se soustředěním. Vůbec se mi nelíbí, že ho někdo cizí jakkoliv posuzuje a píše mi pak sáhodlouhé e-maily. Hlava mi nebere, jak může taková ženská vůbec být učitelkou. Vojtěchovi jsem zakázala bez mého vědomí cokoliv řešit s dětským psychologem.

Beník každé páteční odpoledne pláče, protože nechce k tátovi. A já z toho mám šílený stres. Vojta dlouho trval na svém. Když mi však naposledy vracel Beníka, přiznal, že u nich doma proběhla velká hádka. Holky se prý na Bena domluvily a z legrace ho zavřely do skříně. Vojta mě ujistil, že se všechno začalo řešit během minuty. Vyřídila jsem Lujze, že odmítám Bena nechávat na noc u nich, dokud do psychologické poradny nezajde se svými dcerami.

Netuším, jak to vyřešíme

Abychom Bena uklidnili, necháváme ho momentálně u mě doma. Vojta si kluka pravidelně vyzvedává, bere ho na krátké výlety a tráví společně čas jako táta se synem. Díky bohu je Vojta rozumný a netlačí na pilu. Ta jeho fúrie ovšem pěkně zuří, že není po jejím.

Já udělám vše pro to, aby Ben zůstával přes noc vždy u mě, alespoň dokud je malý a neumí se bránit. Doufám, že Vojtěch si ve svém vztahu sjedná pořádek. Děsí mě představa, že by holčičky Beníka začaly šikanovat.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články