Vilma (34): Vždy jsem dokázala zapadnout mezi lidi, ale v nové práci čelím nečekaným komplikacím

Vilma (34): Vždy jsem dokázala zapadnout mezi lidi, ale v nové práci čelím nečekaným komplikacím
Zdroj: Freepik

Začátek v novém zaměstnání není nikdy nic lehkého. Zapadnout do sehraného kolektivu, zvládat novou práci... Je toho opravdu hodně. Vilmu trápí, že si s novými kolegyněmi nerozumí. Jenže neví, proč je tomu tak.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 16. 07. 2023 07:00

Jsem extrovert a mezilidské vztahy pro mě nejsou náročné. Lidi zbožňuju, ráda si s nimi povídám a miluji společnost. Mám to tak celý život. Ještě se mi nestalo, že bych někde nebyla oblíbená. Proto jsem celkem v rozpacích ze situace, které čelím v nové práci.

Na rodičovské jsem byla fakt dlouho

Celých šest let. Přesně tak dlouhou dobu jsem strávila na rodičovské dovolené. Je to celkem dlouhá pauza od kariéry a pracovního režimu, ale já jsem se rozhodla strávit se svými dětmi tolik času, kolik to jen půjde. Ze všech stran jsem slýchala, jak nádherné je být s dětmi, když jsou malé. Spousta lidí lituje, že u toho nebyla.

Byla to moje volba a já jsem za těch šest let s nimi vděčná. Ale návrat do práce po tak dlouhé pauze byl obzvlášť krutý. Můj zaměstnavatel mi nedržel místo a já jsem se najednou ocitla bez práce. Dal mi velké odstupné, ale to nenahradilo fakt, že jsem bez práce.

Našla jsem si novou práci

Bylo mi to líto. Měli jsme úžasný kolektiv a práce mě opravdu bavila. Nechtěla jsem odcházet, ale co mi zbývalo... Naštěstí jsem si náhradu našla celkem rychle. Dokonce to byl podobný obor.

Problém ovšem byl v tom, že do nového kolektivu se mi nepovedlo zapadnout. Jsem tam už skoro rok, ale stále jsme si s kolegyněmi nesedly. Já bych s nimi ráda vycházela dobře. Zdá se ale, že ony to tak nemají a vyhýbají se mi.

Kolegyně mě nemají rády

Obědové pauzy jsou pro mě hororové. V kanceláři sedíme čtyři a když se zeptám, kdo se mnou zajde na oběd, místo odpovědi nastane rozpačité ticho. Nakonec některá řekne, že má oběd v krabičce a nikam nepůjde. A tak se jdu najíst sama. Párkrát se mi už stalo, že jsem procházela kolem nějaké restaurace a viděla, že kolegyně jsou na obědě spolu.

Vždy mě to zabolí. Ještě nikdy se mi nestalo, že bych nebyla oblíbená a lidé by mě nevzali mezi sebe. Nerozumím tomu. Nevím, co jsem kolegyním udělala. Opravdu mě to mrzí. Netuším, co mám dělat, abych se jim zalíbila.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články