Irena (31): V nové práci jsem se moc hezky nezapsala. Na teambuildingu jsem tančila na stole a pozvracela šéfovou

Irena (31): V nové práci jsem se moc hezky nezapsala. Na teambuildingu jsem tančila na stole a pozvracela šéfovou
Zdroj: Unsplash

Irena se v novém zaměstnání neuvedla úplně nejlépe. Na teambuildingu si dala trochu moc alkoholu a k veselí ostatních předvedla scénu jako ze špatného filmu...

Michaela Hájková
Michaela Hájková 01. 07. 2023 07:00

Těšila jsem se na víkendový teambuilding, protože se ráda seznamuji s lidmi a v nové práci jsem chtěla zapadnout. Jenomže jsem se možná snažila až moc a po několika přípitcích jsem se začala chovat naprosto nemožně! Momentálně si kolegové posílají video s mým tanečkem na stole a já umírám studem.

V žádné práci jsem nebyla úplně oblíbená

Nevím, co dělám špatně, ale v žádném pracovním kolektivu jsem nikdy pořádně nezapadla a nebyla oblíbená. Jestli jde o nějakou soutěživost, závist starších kolegyň, nebo něco jiného, tak to nemám tušení. Moje máma říká, že jsem někdy až moc intenzivní a upovídaná. Ať se snažím, jak se snažím, jsem páté kolo u vozu.

V poslední práci se pár kolegů scházelo na pivu, ženské spolu chodily na oběd, ale nikdo mě nikdy nepozval, ať jdu s nimi. Do nového zaměstnání jsem se těšila hlavně proto, že jsem mohla začít úplně od začátku. Vyvarovat se chyb, nechat mluvit ostatní, nezkazit první dojem...

Něco jsem si o tom načetla a byla připravená i na teambuilding, který se měl shodou okolností konat ihned po mém nástupu. Fantastická příležitost, jak ukázat, že je se mnou legrace a zároveň jsem loajální a přátelská osoba. V autobuse kolovala domácí slivovice. Automaticky jsem se odtáhla, ale jakmile se na mě upřely zraky ostatních, dala jsem si s úsměvem pořádného loka.

Přehnala jsem to s alkoholem

Čekaly nás nějaké přihlouplé hry, slunce hřálo a já byla uvolněná tak akorát. Po pár hodinách už jsem měla všeho dost, hlavně pivo mi už šlo ušima. Na chvíli jsem se natáhla ve stínu a usnula. Jenže jsem přišla o podstatnou část odpoledne a vzbudila se až večer!

To už všichni v hlavní hale tančili a já nechtěla o nic přijít. Vyzunkla jsem dva silné koktejly a utíkala na parket. Ten den jsem toho opravdu moc nesnědla a za chvíli jsem byla vyloženě namol. Pamatuji si, že jsem měla sebevědomí na rozdávání a učila ostatní taneční kroky.

Pak už jsem se jen vyhoupla na stůl a všichni kolem mě tleskali. Vybrala jsem si jednoho kluka, který se mi líbil, a věnovala mu erotický taneček zakončený pořádnou šavlí. Ta skončila na hlavě mojí nové šéfové. Nemyslím si, že existuje nějaký trapnější zážitek.

Začala jsem si hledat jinou práci

Druhý den jsem se snažila ze všech sil přežít, nezhroutit se a nerozplakat. Všichni mě vítali jako největší pařmenku, ale já věděla, že jsem se ponížila. Zapsala jsem se v týmu jako holka, co neumí pít. Takhle jsem si to nepředstavovala.

Kolegové mají hloupé poznámky o soukromých lekcích tance a bohužel koluje i video se záznamem mého ponížení. Chápu, že je to pro ostatní legrace, ale já jsem odepsaná. Šéfová se na mě usmívá spíš lítostivě. Hledám si nové místo. Tentokrát už to snad vyjde a zapadnu...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články