Luděk (45): Ze spánku v autě mě vzbudil křik a bouchání do kapoty. Druhý den jsem se dozvěděl děsivou věc

Luděk (45): Ze spánku v autě mě vzbudil křik a bouchání do kapoty. Druhý den jsem se dozvěděl děsivou věc
Zdroj: Unsplash

Když se Luděk vracel domů ze služební cesty, padala na něj únava. Rozhodl se proto zastavit u lesa a trochu se prospat. Jenže místo zaslouženého odpočinku zažil jednu z nejděsivějších nocí ve svém životě.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 05. 05. 2023 19:00

Jel jsem už šest hodin a klížily se mi oči. Cítil jsem, že bych mohl usnout za jízdy. Raději jsem proto zaparkoval a na chvíli usnul. Jenomže mě probudil křik a rány do kapoty.

Chtěl jsem to stihnout domů, ale únava byla silnější

Sice jsem se těšil domů za manželkou, ale z třídenní konference na Slovensku jsem vyrazil pozdě a byl dost unavený. Poslední hodinu jsem projížděl noční krajinou a v jeden moment na mě přišel mikrospánek. Naštěstí na mě kdosi zatroubil. 

Zaparkoval jsem  proto u nejbližšího lesa, sklopil sedačku a ihned usnul. Za nějakou dobu jsem uslyšel rány do auta, smích a hlasy. Někdo s autem začal houpat. Posadil jsem se, ale ve tmě nebylo nic vidět. Ty hlasy zněly velmi zlověstně, dostal jsem strach, že mě čeká „nakládačka“.

Naštěstí bylo auto zamčené, honem jsem nastartoval a okolí zalilo světlo. Nikoho jsem ale neviděl. Že by to byl jen sen? Na nic jsem nečekal a rozjel se pryč. U nejbližší pumpy jsem si koupil kávu a vyprávěl, co se mi přihodilo. 

Paní za pultem mě ujistila, že to místo je prokleté

„To jste měl velký štěstí. Já do toho lesa nechodím ani na houby, je to tam prokletý. Každý druhý má odtamtud podivné zážitky a to klidně za bílýho dne,“ povídala mi prodavačka a mně přejel mráz po zádech. „Tohle vypadalo na nějaký chuligány, co mě chtějí zmlátit a okrást,“ namítl jsem.

Kdybych potkal duchy, vypadalo by to přeci jen asi jinak. Jenže ta paní mě vyvedla z omylu. „Nevím, co je na tom pravdy, ale kdysi se nedaleko zabila parta kluků v autě. Jeli někam na zábavu. Dodnes se vypráví, že je sem tam někdo zahlédne v záři reflektorů pobíhat v noci po silnici. Byly to pěkní uličníci,“ líčila prodavačka.

Druhý den ráno jsem se ve zprávách dověděl děsivou věc

Ráno jsem tvrdě usnul vedle manželky, a když jsem se probudil a pustil si zprávy, čekal mě šok. Jeden z účastníků konference, ze které jsem se vracel, měl nepříjemnou autonehodu. Stalo se tak přesně v místě mého nočního incidentu.  

Později, když se zotavil, vyprávěl nám, že mu před auto zničehonic vběhlo několik mladíků. Museli to být ti, o nichž mluvila dáma na benzince...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články