Viola (30): Budu dlouho rozdýchávat, že nejdu své sestře za svědkyni. Když jsem se vdávala já, ona byla pro mě jedinou volbou

Viola (30): Budu dlouho rozdýchávat, že nejdu své sestře za svědkyni. Když jsem se vdávala já, ona byla pro mě jedinou volbou
Zdroj: Freepik

Viola si myslela, že až se jednoho dne bude vdávat její mladší sestra Gábina, půjde jí za svědkyni. Stejně jako byla Gábina před lety na její svatbě. Gábina se sice vdává, ale Viola musela ostrouhat. Sestra si za svědkyni vybrala kamarádku, kterou zná jen dva roky.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 20. 12. 2022 07:00

Když jsem se před pěti lety vdávala, od začátku jsem věděla, že chci, aby mi moje mladší sestra Gábina (26) šla za svědkyni. Máme spolu skvělý vztah a takový krok jsem považovala za samozřejmost. Teď se vdává ona. Ovšem s tím rozdílem, že mě si za svědkyni nepozvala. Povolala kamarádku, kterou zná sotva dva roky.

Sestra mi šla za svědkyni

S Gabčou jsme měly vždycky hezký vztah. Hrálo nám do karet, že náš věkový rozdíl není příliš velký. V určitém věku se z nás staly spíše nejlepší kamarádky než dvě sestry. V období, kdy se nám začali líbit kluci, jsme se vzájemně svěřovaly. Když jsme dělaly nějakou neplechu, před rodiči jsme se kryly.

Vždycky jsme ve všem jely spolu. Nestalo se nám, že bychom se podrazily, nebo na sebe něco napráskaly. Jako starší sestra jsem Gabču vždycky držela pod svými ochrannými křídly. Když jsme dospěly a od rodičů se odstěhovaly, pořád jsme si na sebe našly čas. Někdy jsme přespaly jedna u druhé, zašly na víno a dál udržovaly kontakt.

Když jsem se před pěti lety vdávala, hned jsem věděla, že Gabča mi musí jít za svědkyni. Za prvé proto, že je to moje sestra. A za druhé, protože jsem si to prostě přála. Pár kamarádek o to sice hodně stálo, ale já měla jasno. Moji svatbu odsvědčí ta nejdůležitější bytost na světě - moje mladší sestřička.

Sestra má za svědkyni kamarádku

Myslím si, že se moje svatba povedla. Byla jsem nesmírně šťastná, že u toho ségra mohla být. Po svatbě se pár věcí změnilo. Já se odstěhovala za město, porodila dvě děti a vedla rodinný život. Gábina zůstala ve městě, kde byla spokojená. Často mi vyprávěla o nové kolegyni Lucii. Byla z ní zcela na větvi a mě nenapadlo, že bych měla žárlit. Jednoho dne nás dokonce nadšeně představila.

Gábina už několik let žila s Tomášem (25). Ten se letos v zimě pochlapil a požádal ji o ruku. Oznámili nám to na rodinné oslavě. Naše máma brečela štěstím a já byla na ségru hrdá. Objímaly jsme se a ječely jako patnáctileté holky.

Pár dní nato jsem Gábině volala. Měla jsem pár otázek. Zajímalo mě hlavně to, kdy bude svatba, abych se jako svědkyně mohla připravit. Gábina se v telefonu odmlčela a pak mi řekla: „Víš, mně půjde za svědkyni Lucie. Už je to domluvené." Tehdy mi spadla brada. „Lucka?" zopakovala jsem to jméno. „Super, ne? Je to moje nejlepší kamarádka," řekla tak nadšeně, že já jsem svoje zklamání raději spolkla.

Náš vztah se tím změní

Sotva jsem položila telefon, rozbrečela jsem se. Přišlo mi to tak líto. Jak to, že neřekla mně? Vždyť já jsem její sestra. To já bych jí měla jít za svědkyni. Ne nějaká Lucka, kterou zná sotva dva roky. Máma mě zná a věděla, co to se mnou udělá. Přislíbila, že Gábině domluví.

Já si to ale nepřeji. Pokud to Gábinu nenapadlo samotnou, nechci si to vynutit. Je mi to líto a považuji to za jistý podraz. Já jsem tehdy ani na minutu nepřemýšlela a měla hned jasno. Nechci říkat, že podle toho, jak se sestra rozhodla, můžu hodnotit náš vztah. Bohužel se tomu nejde ubránit. A já už teď vím, že se ve mně něco hnulo. Už se na ni dívám jinýma očima. Tohle jsem vážně nečekala.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články