Zabijáci vztahu: Čemu se vyhnout při významných situacích

Zabijáci vztahu: Čemu se vyhnout při významných situacích
Zdroj: Freepik.com

Každý vztah je velmi křehkou záležitostí, která potřebuje maximální péči. Některé kroky nás při významných situacích dokážou rozčílit dofialova. Na co by si partneři měli dát pozor?

Lucie Cermanová
Lucie Cermanová 03. 01. 2021 12:30

Akce a události, jako je romantická večeře, rodinná večeře, nejrůznější oslavy. Určité chování a témata mohou být spouštěčem hádek, které dokážou váš vztah zničit.

Telefonování

Jen si to představte: probíhá oslava a váš partner už dobu vysloveně visí na telefonu, aniž by to vypadalo na skutečně důležitý hovor. Když máte výjimečnou událost, vyplatí se věnovat pozornost jak partnerovi, tak i oslavenci nebo zkrátka osobě, které se událost přímo týká. Jinak to vypadá, že se člověk nudí nebo že pro něj akce není až tak důležitá.

Sledování sítí

Co představuje ještě větší prohřešek, je projíždění zpráv v mobilu a kontrolování sociálních sítí. Obzvláště, když mobil sledujete delší čas. Tyhle činnosti je zkrátka lepší nechat na dobu, kdy bude po výjimečné události.

Příliš alkoholu

Alkohol často k výjimečným situacím patří. Neznamená to ale, že by se měl člověk opít. Naprosto nevhodné je už na takovouto událost přijít „v náladičce“. Pokud vás čeká důležitý okamžik, možná mírné povzbuzení budete potřebovat, ale opilost je nežádoucí.

Pozor na dráždivá témata

Když máte romantickou večeři ve dvou nebo si zkrátka chcete jen tak s partnerem posedět, není vhodné vytahovat témata, na kterých se neshodnete. Ať už je to rozdílný pohled na nejrůznější politická témata, nebo třeba otázka klimatu.

Každý má právo na svůj názor, a i když s ním bytostně nesouhlasíme, nepouštíme se do zbytečných sporů. Výjimkou může být, když se problematika úzce týká našich potřeb a zájmů. Nevyvolávání zbytečných rozbrojů by mělo být na prvním místě.

Podobné je to také s takzvanými kostlivci ve skříni. Když jednou vzniklý problém odpustíte, není dobré se k němu stále vracet. Na prohřešek se vyplatí zapomenout jednou provždy. Tím, že ho vytáhnete, ať už při výjimečných příležitostech, nebo kdykoliv během běžného dne, zbytečně se vracíte na původní místo a ničemu a nikomu tím neprospějete.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články