Lukáš (29): Přítelkyně se chystá na dovolenou s nezadaným kamarádem. Nechápe, co mi na tom vadí

Příběhy nešťastné lásky: Přítelkyně se chystá na dovolenou s nezadaným kamarádem. Nechápe, co mi na tom vadí
Zdroj: Freepik

S kým strávíte dovolenou, je jen a jen na vás. S mámou, nejlepší kamarádkou, kolegyní z práce nebo s nezadaným kamarádem? Lukášova přítelkyně si myslí, že v tom není problém. Lukáš má ale jiný názor a bojí se, že se jejich vztah rozpadne.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 27. 04. 2024 15:00

Dostal jsem se do velmi nepříjemné situace, moje současná přítelkyně Alena (27) hodlá udělat něco, co mi dost vadí. Jsme spolu teprve chvíli a já se bojím, co z toho vzejde. Její týdenní dovolená s nezadaným kamarádem se mi opravdu nelíbí.

Z prodlouženého víkendu s kamarádem se stal týden

Poprvé se o tom, že chce jet na dovolenou s kamarádem Oliverem, zmínila, když jsme spolu byli ani ne měsíc. „Nevadilo by ti, kdybych v červnu jela na prodloužený víkend do Barcelony s kamarádem?“ zeptala se mě. A já nechtěl být za stíhačku a vypadat, že jsem až moc úzkostlivý, proto jsem řekl, že mi to nevadí.

Přece jen prodloužený víkend není zase tak dlouhá doba, určitě to bude bez problémů. Bohužel se ukázalo, že to nebude tak jednoduché. Asi za dva týdny se o jejich cestě zmínila znova. „Nakonec pojedeme na týden, už jsem nám rezervovala ubytování a koupila letenky,“ postavila mě před hotovou věc.

Zjistil jsem, že budou spát v jedné posteli

Už v ten moment jsem se cítil dost nejistě. Začala mi být nepříjemná představa, že bude Alena s nějakým mužem týden. Navíc moje podezření, že všechno nebude jen růžové, potvrdilo i to, když jsem zjistil, že budou spát v jednom pokoji v manželské posteli. „Nic moc už volného nebylo, navíc jsme hledali nejlevnější variantu,“ oponovala mi, když jsem ji s tím konfrontoval.

Opravdu jsem se začal cítit nepříjemně. Budou tam týden sami, on je nezadaný a moje přítelkyně opravdu krásná. Co když se mezi nimi něco stane. Snažil jsem se svoje obavy vyjádřit a komunikovat o nich s Alenou. Ona se mi ale pokaždé vysmála, že se mezi nimi nic nestane, že jsou jenom kamarádi.

Přítelkyně mé obavy vůbec nechápe

Vůbec mě to neuklidnilo. Navíc mě opravdu štve, že se nesnaží přijít s žádným kompromisem. Nechce měnit rezervaci ubytování a ani ji nenapadlo, že by mě mohla pozvat taky. Cítím, že je jí můj názor ukradený. Opravdu hodně mě to trápí a přemýšlím o tom, že bych vztah ukončil.

Když nejsme schopni najít společnou řeč ani v takovéto věci, jak spolu můžeme vydržet? Má takový vztah vůbec smysl, když jsou moje pocity Aleně ukradené? Jsem z celé situace vážně smutný, protože doposavad byl náš vztah bezproblémový. Umíme se spolu nasmát a pro oba je náš vztah důležitý, teď mám ale pocit, že do něj dávám víc než Alena.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články