Lucie (26): První dovolená s přítelem mě zaskočila. Až u moře jsme zjistili, že máme odlišné představy o odpočinku

Lucie (26): První dovolená s přítelem mě zaskočila. Až u moře jsme zjistili, že máme odlišné představy o odpočinku
Zdroj: Freepik

Lucie se na první dovolenou s přítelem neuvěřitelně těšila. Luxusní restaurace, romantika na pláži, západy slunce... On ale hned vyrazil půjčit kola a nemohl se dočkat, až prozkoumají ostrov.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 28. 05. 2023 07:00

To, že Martin (32) nesnáší „válení se“ u moře, jsem zjistila v momentě, kdy jsme se v hotelu nasnídali a řekli si, co chceme podniknout. Byla jsem dost překvapená z toho, jak odlišné jsme měli představy.

Dovolená pro mě znamená romantiku na pláži

V zavazadle jsem měla nespočet sexy šatiček a v hlavě jen vysněnou představu lenošení v horkém písku na pláži. Zato Martin se podezřele detailně vyptával na hotelové recepci, kde jsou cyklostezky. Zatímco já se ráno po snídani těšila na knihu a pláž, můj přítel běžel do půjčovny kol.

Tak šup, vyrážíme, ať stihneme objevit co nejvíc!“ zavolal na mě nadšeně. Vyrazil mi tím dech, na kolo jsem neměla jediné vhodné oblečení. Abych ho nezklamala, do pedálů jsem šlápla v žabkách a šatičkách. V nejbližším městečku mě donutil koupit si tenisky.

Den jsem tedy netrávila u vody, nýbrž šlapáním na kole. Jistě, na pláži jsme se nakonec ocitli a byla nádherná, panenská a bez lidí. Ale sotva jsme se osvěžili, nastal čas vracet se zpátky. V hotelu jsem usnula jako špalek a ráno sotva došla na snídani.

Naštvaní jsme byli oba

Nejhorší bylo, že si to Martin chtěl okamžitě zopakovat. Ale to jsem ho zarazila. „Tak momentík, já nejsem na nějakém cyklovýletě. Letos je to moje jediná dovolená u moře, šlapat můžem kolem Berounky. Dneska je to po mém,“ řekla jsem rázně. Martin byl schlíplý, zaplatil kola na tři dny. Ale měl se mě zeptat, ne?

Na pláži jsem sledovala, jak je znuděný. Když mě fotil, vypadal opravdu nešťastně. Nakonec si dal dva koktejly a usnul. Byla jsem z něho zklamaná. Den předtím jsem se snažila nepokazit jeho plán a vyjít mu vstříc. To si nemůže vedle mě polenošit u šumění vln?

Jelikož si spálil záda, u večeře byl hodně nerudný. A ani tu noc nedošlo k bůhvíjaké romantice. Takto jsem si naši první dovolenou vskutku nepředstavovala. Začínala jsem mít dojem, že je to rovnou ta poslední. Hned ráno mi podal cyklistickou helmu a já s očima v sloup rezignovala. Tentokrát jsem mu ale dávala najevo, že mě jeho způsob dovolené taky až tak nebaví. Šlapat do kopce ve třiceti stupních není žádný med.

Kostelík na kopci mě obměkčil

Je pravda, že cílem výpravy byl malebný kostel s výhledem na ostrov a takovou krásu bych z lehátka nespatřila. Dala jsem Martinovi zpocený polibek a cestou dolů jsem si užívala slaný vítr ve vlasech.

Aby to bylo spravedlivé, střídali jsme aktivní i válecí dovolenou každý druhý den. Vyzkoušela jsem si potápění i jízdu na kanoi a stihla se do bronzova opálit u čtení knížky. Jen mám dojem, že Martin ty odpočinkové dny snášel jen s největším sebezapřením.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články