Vendula Pizingerová o zážitcích ze seznamky: Jednoho pána jsem radši obešla, měl ponožky v sandálech

Máma na přechodu Vendula Pizingerová o seznamování na seznamkách
Zdroj: Lifee.cz/Daniel Sklenář
Vendula Pizingerová se ve své rubrice Máma na přechodu rozepsala o řemeslnících.Její manžel Josef prý umí na co sáhne, jenom času má nedostatek.Řemeslník s nářadím patří podle Venduly Pizingerové do erotických snů jejích kamarádek.Kdyby se syn Kuba rozhodl pro řemeslo, byla by Vendula naprosto šťastná.+ 7 fotek+ 8 fotek

Je tady léto a s ním čas milostných románků. Vendula Pizingerová se ve své rubrice Máma na přechodu rozepsala nejen o letních láskách, ale i o zkušenostech, které si odnesla ze seznamky. „Když jsem viděla jeho občanku, zjistila jsem, že si ubral deset let a ještě mě pak sledoval,“ vypráví o katastrofickém dvouměsíčním vztahu.

Vendula Pizingerová
Vendula Pizingerová 15. 07. 2022 09:00

Lidé se často seznamujou nejen na sociálních sítích, ale také na seznamkách. Máme období prázdnin a asi každý z nás si prožil krátké letní lásky na táborech nebo dovolených. Pamatuju si, jak jsem byla v NDR na Rujáně a ráda bych se tam někdy vrátila. S jedním německým klukem jsme si pak dlouho dopisovali, než mi došla slovní zásoba a usnulo to.

Pivo, rychlokvašky a cukrová vata

Taky ráda vzpomínám, jak jsme jezdívali s našima na dovolený a já byla dospívající slečna. Ostatní rodiny měli stejně staré kluky, a jak už jsem vám psala, léto jsme trávili ve Vranově na Dyjí ve vojenské zotavovně. Vedle byl kemp, kam jsme jako děti utíkaly, protože nám to přišlo daleko svobodnější a přitažlivější. Prodávali tam pivo u stánku, rychlokvašky a cukrovou vatu. Přišlo mi to míň učesaný než vojenská zotavovna. Bylo to fajn období a v tu dobu bych si nikdy neřekla, že se jednou v životě budu chtít seznámit přes seznamku.

Seznamku jsem zkusila po rozvodu

Myslím, že to u lidí není o nedostatku času, ale spíš o nedostatku příležitostí. Jednou v životě jsem sáhla po seznamce a díky tomu si uvědomila, že nemám úplně vyhraněný vkus na muže. Připadalo nám to s kamarádkou (Katkou z Jablonce) jako dobrej nápad. V televizi běžela reklama na nějakou seznamku a Katka říkala: „Vždyť se rozvádíš a tvoje manželství nebylo úplně šťastný, tak by sis mohla vybrat chlapa na míru.“ Kubovi bylo tenkrát šest až sedm let a říkala jsem si, proč ne. V tu dobu jsem měla asi napsaný na čele, že chci najít partnera, což trochu při hledání překáží. Na seznamce se při registraci vyplňuje formulář. Jako když vyplňujete formuláře v servisu, u doktora, nebo když si kupujete brýle. A tak jsme ho vyplnily. Měl asi devatenáct stránek. Daly jsme si u toho pěkně víno, formulář odeslaly a já byla zaregistrovaná na seznamce. Společně se mnou do toho šla i jedna kamarádka, která v tu dobu taky hledala partnera.

Randění ze seznamky skončilo katastrofou

Byla jsem asi na třech schůzkách. Jednoho pána jsem obešla, měl v sandálech ponožky. Se druhým jsem si chviličku povídala, nebyl ještě vzpamatovaný z rozvodu se svojí ženou. Bylo to hezký povídání, ale povídal mi celou dobu jen o ní. A pak jsem se sešla se třetím chlapem a ten byl docela milý. Holky říkaly, že je to bezvadný, že je starší, seriózní a tak. Dopadlo to samozřejmě šílenou katastrofou, vztah trval asi dva měsíce. Když se pak viděla jeho občanku, zjistila jsem, že si ubral deset let a taky že neměl moc kde bydlet. A ve finále mě pak ještě sledoval. Takže to bylo celkem šílený a v tu chvíli jsem si řekla konec. Máma byla tenkrát nemocná a umírala na rakovinu slinivky. Tak jsem si říkala, že konečně budu mít usazenýho partnera. A evidentně to ke mně nešlo. Vlastně usazenej ani nebyl a ještě kecal. Když si vzpomenu na tuhle úsměvnou peripetii, ani jsem se vlastně nestačila nejdřív pořádně rozhlédnout – můj partner byl blízko mě.

Na každej hrneček existuje poklička

Zato kamarádka měla na seznamce štěstí na skvělýho chlapa. Dneska už je to její manžel. Šikovnej a úspěšnej chlap. Mají krásnej život a cestujou po celým světě. Takže seznamování na seznamce má určitě svůj význam. Jak říkala moje babička: Na každej hrneček existuje poklička. Asi to tak je. Samozřejmě jsem se úplně vyhnula nezávaznému seznamování typu Tinderu. Přijde mi, že je to tak trochu forbes. Že tam hraješ a hraješ si s lidskýma osudama. Zvláštní. Můj muž má kámoše, kteří jsou na těhle seznamkách. Jemu se věřím ulevilo, že má mě. V září budeme svoji už sedm let.

Letní lásky čekají mýho syna Kubu

Dokonce jsme si s holkama chtěly založit seznamku jako firmu, bavilo by nás to, ale naštěstí k tomu nedošlo, protože přišel covid. To všechno pěkný, co je na začátku vztahu, takový to oňuchňávání, to, že si všem si vycházíte vstříc a děláte se jinými, než ve skutečnosti jste, to je vlastně strašně krásný a takhle si to přestavujeme. Potom nás samozřejmě vyvede z omylu realita. Teď možná čekají letní lásky mýho syna Kubu, kterýmu je sedmnáct. Ale dneska děti žijou jinak než my. Ale i tak věřím, že ho letní lásky čekají. Ale co já vím, třeba už je na nějaký seznamce. Tak to v životě chodí, že člověk s nějakou věcí nakoupí dobrou, nebo špatnou zkušenost. Ať už je to jakkoliv, tak všem přeju krásný léto, hodně nových lásek, nebo utužení těch stávajících. Ty to také potřebujou. Vždyť láska, to je kytka, když ji nezalejváš, tak prostě odejde.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články