Věděli jste, že můžete vědomě ovládat své sny? Stačí dodržovat těchto pár pravidel

postel, spánek
Zdroj: Pixabay

Představte si, že byste mohli dokonale ovládat své snění. Určit si téma snu by pro vás nebyl sebemenší problém a probouzeli byste se tím pádem jen s dobrou náladou. Skutečnost je taková, že průběh snů ovlivnit můžete. Jak? Stačí se držet následujících řádků.

Jana Jánská
Jana Jánská 31. 01. 2018 18:42

Kupte si deníček, do kterého si budete zapisovat, co se vám předešlou noc zdálo. Položte si ho na noční stolek nebo někam blízko vaší hlavy, ať po něm po probuzení můžete rovnou sáhnout. Sami víte, že sny se rychle zapomínají. Důležité je, zapisovat si noční vzpomínky ručně. Jen tak docílíte propojení vašeho mozku se záznamem.

Cílový sen

Vytvořte si v zápisníku kapitolu zvanou cílový sen a popište si v ní sen, který chcete v noci snít. Popis by měl být skutečně detailní, protože maličkosti přece sen tvoří. Trik je v tom nastínit si, co budete ve snu prožívat, abyste mohli docílit takzvaného lucidního (vědomého) snění. Před spaním se nedívejte na televizi, ale čtěte si popis pořád dokola.

Trénujte paměť

Přečtěte si každé ráno sny, co jste si zaznamenali a snažte se je vybavovat. Tak budete trénovat svoji paměť a ona s vámi bude za odměnu spolupracovat v nočních hodinách. Zaznamenejte si všechny paralely mezi cílovým snem a sny, které se vám zdály předešlou noc. Pokud skutečně nějaké objevíte, jste na dobré cestě.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články