Richard Genzer o svých vlasových proměnách: Měl jsem už na hlavě řepu i patku s okapem

Richard Genzer si díky StarDance vyzkoušel širokou paletu účesů.Richard Genzer měl ve StarDance vlasy do hladka vyžehlené.Hladký účes Richarda Genzera obdivoval ve StarDance i Marek Eben.Běžně má Richard Genzer vlasy divoce zvlněné.+ 14 fotek+ 15 fotek

Porotce StarDance Richard Genzer (57) promluvil v talkshow LifeeTalk o svých vlasových proměnách nejen v průběhu televizní soutěže. Proč si v mládí nechal dlouhé vlasy narůst a jak s nimi naložil na vojně? Jak vypadá Richardova péče o vlasy? Jaké účesy rád nosí? A jakou zvláštnost nám Richard prozradil o svém ochlupení? 

Veronika Nováková
Veronika Nováková 22. 04. 2024 05:00

Porotce StarDance Richard Genzer (57) o svých polodlouhých šedivějících vlasech říká, že si je průběžně pěstuje celý život. "Už si říkám "Vypadám jak garsonka. Samý kout!" Nějaké ještě mám, tak jsem rád. Ale nestarám se o ně! To je zajímavé," překvapuje Richard, kterého budeme moci od podzimu opět pravidelně vídat na televizních obrazovkách. A s kadeřnicí Blankou Haškovou určitě divákům připraví další překvapení. Jak mu to slušelo v loňské řadě, to si můžete připomenout v naší fotogalerii.

Richard Genzer měl ve StarDance vyžehlené vlasy

Nejen ve StarDance má nad vlasy Richarda Genzera moc právě Blanka Hašková, se kterou ho pojí roky přátelství. Jeho vlasové televizní proměny vznikají "na place" velmi spontánně. "Vždycky, když už se třeba nudíme, třetí nebo čtvrtý díl, tak Blanka přijde a řekne "Tak co uděláme? Měli jsme to už narovnané, tak já to zkusím nějak podvázat." vysvětluje Richard, který Blance do její práce nemluví. "Já to vždycky nechám na ní. A pokaždé se to v řadě asi dvakrát objeví. Ale ono už s mými vlasy nic moc dělat nejde. Je to šedivé, akorát je to kudrnaté. Jsem rád, že ve svých letech ještě nějaké vlasy mám," dodává porotce StarDance, Genzer.

Kvůli dlouhým vlasům měl problémy ve škole

Dlouhé vlasy nosil Richard odmalička. "Mámě se to líbilo a nechala mi je tak i na základce. Měl jsem s tím na škole problémy, protože jsem šel do první třídy v roce 1972 a měl jsem takovou "řepu"," vzpomíná po letech vystudovaný tanečník Genzer. V dospívání se k dlouhým vlasům přidala ještě originální image. "Můj strejda jezdil do Německa, protože jezdil na šífu, na lodi, takže mi vozil různá americká trička, džíny a podobné věci. Vypadal jsem opravdu jako nějaký "hippiesák" směje se dnes Richard s odstupem.

"Později jsem šel na konzervatoř a to byla zase móda, že se nosily "patky". A pak se mi to začalo vlnit, takže jsem měl patku s okapem! A to se mi nelíbilo, tak jsem to jako nějak utahoval," popisuje Richard své tehdejší vlasové nesnáze.

Na vojně vzal vlasy holicím strojkem

Největší změna přišla v roce 1986, kdy šel Richard na vojnu a musel vzít vlasy holicím strojkem. "Ale byl jsem v uměleckém souboru, takže nás nevzali úplně naholo," dodává. "Po vojně jsem šel do taneční skupiny UNO a Richard Hes chtěl, abych měl krátké vlasy. Ale potom už začal muzikál Dracula a tam už se to rozvolnilo, takže jsem si vlasy nechal zase narůst," vysvětluje Richard Genzer, který už v Draculovi tancoval a zpíval jako Nick s dlouhými vlasy.

Richardova péče: Vlasy myju každých 10 dní

Pochopitelně nás zajímalo, jak vypadá Richardova denní péče o vlasy, byť tvrdí, že jim žádnou velkou péči nevěnuje. Zmiňuje, že mimo šampón používá také kondicionér a hřeben pouze, když si vlasy umyje. "Ale já si vlasy myji klidně jen jednou za deset dní. Šampon, kondicionér, rozčesat. Vím, že dcera a ženy obecně si vlasy myjí klidně obden, a tohle mi vždycky závidí. Nevím, jestli to vlasům vyloženě prospívá, ale takhle to mám," popisuje svoji rutinu Richard Genzer.

"Ženy mi závidí dvě věci," poukazuje Richard, přičemž jedna z věcí je právě frekvence mytí vlasů. A ta druhá? "Chci vám říct, že nemám vůbec chlupaté nohy!" překvapuje komik a neváhá nám své holé nohy ukázat na kameru. Chloupky mu zkrátka vůbec nerostou a nohy má úplně holé.

Jaké účesy nosí Richard nejčastěji? "Buď mám čelenku, nebo si vlasy dávám dozadu, anebo si udělám culík. A to je všechno, co s tím můžu dělat," vypočítává své běžné civilní účesy mimo StarDance.

Kadeřnice mi vlasy zkrátila břitvou

Aktuálně má Richard kratší mikádo, které mu radikálně zkrátila Blanka Hašková. "Chodím k ní dlouho. V minulosti jsem chodil ještě k Liboru Šulovi," jmenuje oblíbený komik. "Dlouho jsme nemohli přijít na to, jak ty moje vlasy zkrotit. Teď na to přišla a vzala to radikálně," pochlubil se Richard. Blanka Hašková prý na jeho vlasy vzala břitvu. "Po letech přišla na to, jak na mé vlasy a byla s tím takhle moc spokojená," pochvaluje si Richard Genzer. "Pro mě to bylo vyčerpávající, protože ženská s břitvou, to není nic dobrého," směje se komik, který v kadeřnickém křesle trnul hrůzou.

Na fotografie vlasových proměn Richarda Genzera (nejen) v taneční soutěži StarDance se můžete podívat v naší fotogalerii.

Související články

Další články