Romana (44): Ze švagrových šovinistických řečí se mi dělá zle. Posledně si vzal do pusy moji dceru a teď to dorazila moje sestra

Opravdové příběhy čtenářek: Ze švagrových šovinistických řečí se mi dělá zle. Posledně si vzal do pusy moji dceru a teď to dorazila moje sestra
Zdroj: Freepik

Romana má problém se švagrem, a kdykoliv se mají vidět, snaží se tomu setkání vyhnout. Z rodinných oslav se ale jen tak nevyvlékne, a tak musí poslouchat švagrovy řeči, ze kterých jí pění krev. 

Michaela Hájková
Michaela Hájková 15. 10. 2023 07:00

Ježí se mi chlupy, kdykoliv se mám potkat s Viktorem (38). Můj švagr mi připadá jako arogantní blb a v duchu si představuju, jak mu dávám výchovný pohlavek po každé větě, co ze sebe dostane. Jedině to mě uklidňuje.

Nikdy jsem nechápala, co na něm sestra vidí

Viktor mi nikdy nesedl a roky jsem doufala, že jim to se ségrou nevydrží. Naše Anna vždy letěla po takových arogantních typech. Ovšem Viktor byl naprostá hvězda. Nic mu nebylo dost dobré, časem dokonce ani Anička a dával jí to pěkně najevo. Podle něj by ženská měla zůstat u sporáku, aby „nenadělala zbytečnou paseku“.

Jedinkrát jsem s ním jela v autě a bylo to peklo. Na každou řidičku řval z okna vulgární výrazy. Chlubí se názorem, že ženská nemá za volantem co dělat. Chudák sestra mu naběhla dvakrát na smeč, když bourala. Šlo jen o škrábance, ale vždy si ji Viktor vychutnal.

Pak se ti dva vzali a já si uvědomila, že jsem v háji. Vlastní švagr a takový blb! Nedovedla jsem si představit výchovu jejich potomků. A byla to opravdu katastrofa. „Co bulíš jak holka, laskavě buď chlap!“ řval na syna už ve dvou letech. Sestře rád říkal, ať se nemíchá do důležitých věcí. Několikrát jsem se s ním pustila do hádky, až mě museli ostatní uklidňovat. „To je přesně ono, samý emoce a hysterie,“ usadil mě. To už jsem plánovala, že mu asi jednu natáhnu.

Sestra švagrovo chování ještě omlouvá

Anička tvrdí, že si Viktor dělá většinou legraci, dobírá si ostatní anebo zkrátka schválně provokuje. Mně to tak rozhodně nepřipadá a nechci, aby moje děti poslouchaly hloupé řeči přízemního strýce. Začala jsem se vyhýbat společným víkendům na chatě, kde po nás, holkách, Viktor pokřikoval, ať nosíme jídlo a podobně.

Na narozeninové oslavě mojí dcery, kam jsem Viktora pozvala ze slušnosti, došlo také na hádku. Moje dcera se obléká genderově neutrálně, není na první pohled každému jasné, „jak to má“. To je něco pro Viktora, ten to musel hned komentovat a to už jsem se nedala a z oslavy ho potichu a slušně vypoklonkovala.

Anně to bylo moc líto, ale jestli chce svého macho mužíčka obhajovat, omezím styky i s ní. Od té doby všichni v rodině vědí, že nevydržím vedle Viktora déle než pět minut. „Gól“ nastal ve chvíli, kdy jsme se dozvěděli, že Viktorovi sebrali řidičák za jednu opileckou jízdu. Nyní ho musí vozit Anna, ať se mu to líbí, nebo ne.

Sestra už začala mít jeho připomínek také dost

V autě je Anička nervózní a jeho hulákání si líbit nenechala. Vysadila jednou svého muže na výpadovce a odjela mu, málem z toho byl rozvod. Od té doby ale Viktor v autě mlčí a já se královsky bavím! Je to ale jen slabá útěcha.

Sestra mě přemlouvá, abychom vyrazili na rodinnou dovolenou. Jenže já bych ji měla celou pokaženou. Je mi líto, že kvůli otravnému švagrovi ztrácím kontakt s vlastní krví. Kdykoliv jsem se ale přemáhala, bylo to nakonec ještě horší.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články