Bolavé tření stehen a jak mu v létě předejít: Vyzkoušeli jsme vychytávky v podobě vazelíny, pudru i kraťásků

Tření stehen je bolestivá letní záležitost: Našli jsme produkty, které vás před ním ochrání
Zdroj: Freepik
Krémové stahující kraťasy ErikaFashion, 349 KčAntirub Move It – Mazání na stehna a pod ňadra. Balení 35 g zakoupíte za 179 Kč a 10 g tester vyjde na 69 Kč. Produkt má svěží květinovo-ovocnou vůni. Redukování zarudnutí i podráždění zajišťuje extrakt z rdesna barvířského.Na rychlou pomoc s odíráním můžete zkusit i tuhý deodorant. Redaktorka doporučuje pánský Old Spice Wolfthorn, který nemá typickou pánskou vůni, takže nebude rušivý. Cena kolem 130 KčCyklistické šortky H&M, 179 Kč+ 6 fotek+ 7 fotek

Letní šatičky nebo krátké kraťasy některým dámám způsobují v horku nepěkné bolestivé momenty. Nepříjemné tření vnitřních stehen často ženám vytváří nemalé problémy, ale ženy z magazínu Lifee.cz ví, jak jim předejít. Vyzkoušeli jsme několik tipů a tady jsou naše zkušenosti.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 26. 06. 2023 08:00

Vzhledem k tomu, že jsem žena s plnými tvary, s třením stehen mám problémy celý život. Poslední tři roky jsem přišla na to, že mi nejvíce vyhovuje nosit pod šaty kraťasy. Během posledních týdnů jsem ale vyzkoušela i další produkty a našla i alternativní řešení pod modely, kam se další kus látky vkládá špatně.

Mazání na stehna s vazelínou

Na trh přišel produkt s názvem Antirub MoveIt české značky BusyB. Mazání má v základu vazelínu, která je doplněna oleji a extrakty z přírodnin a má zamezit tření a opruzeninám nejen v prostoru vnitřních stehen, ale případně i pod prsy. Víceméně kdekoliv, kde se vám dře kůže o sebe a vznikají pak nepříjemné a bolestivé odřeniny. 

Produkt jsme v redakci Lifee testovaly dvě a můžeme svorně říct, že Antirub funguje a to i na několikahodinové procházce v horkém počasí. Vzhledem k malému balení můžete přihodit do kabelky a kdyby se vám zdálo, že už se nohy začínají třít, přimázněte. Osobně jsme znovu máznout nemusely. 

Kraťasy různých délek a materiálů

Jestli mě něco potěšilo, tak trend cyklistických kraťasů, které ovšem nevyužívám jako svršek, ale spodek. Za poslední roky mám už doma 9 různých kraťasů a to jak barevných, které se snesou pod tmavé šaty, tak i pár stahovacích, které nádherně vyhladí všechny nechtěné faldy a šaty se na nich nezasekávají, jak se to občas stává u bavlněných.

Doporučuji kraťasy v obchodech zkoušet, abyste zabránily tomu, že se budou někde zařezávat a v šatech nebo pod sukní budou viditelné jejich konce. Osobně doporučuji prozkoumat nabídku v Primarku, F&F a H&M. V těchto třech obchodech je skvělá nabídka délek i materiálů. U stahovacích zvolte na léto vaši velikost a ne tu menší, protože byste se v opravdu zmenšujícím prádle mohly pořádně zapotit.

Tuhý deodorant nebo samotná vazelína

Multifunkční produkty, jejichž další použití lidé našli sami. Tuhý deodorant jsem vyzkoušela od několika značek a efekt vždy fungoval jen chviličku. Museli byste jej mít s sebou a každou hodinu natírat, ale zrovna tady není jistota, že to zafunguje. Některé deodoranty mi způsobily mnohem větší začervenání a stehna se ještě víc odírala. Jediný funkční mi přišel tuhý Old Spice pro muže, ale nešlo o dlouhodobý efekt.

Vazelína je ukryta v prvním produktu, o kterém píši v článku, ale samostatně mi tak dobře nefunguje. Nejprve o sebe nohy hodně kloužou, ale když je velké horko, s vazelínou na stehnech jsem se víc potila a čím více "vody" se objevovalo, tím rychleji začínala dřít. Krátkodobá a chvilková pomoc ano, ale na dlouhou procházku nedoporučuji.

Dětský pudr, lubrikační gel a kokosový olej

V diskuzích na sociálních sítích i na internetu se dočtete desítek tipů od kokosových olejů, lubrikačních gelů i dětského pudru. Všechny tři zmíněné jsem v minulosti vyzkoušela a nerada bych tuto zkušenost opakovala. Dětský pudr funguje jen když je víceméně jarní počasí, jakmile začnou horka, pudr za pár minut zmizí a ten opravdu nechcete nosit v kabelce a ušpinit si jím veškeré oblečení po opakované aplikaci.

Kokosový olej i lubrikační gel jsou pro mě tzv. "klouzače", nohy se sice nedřou, ale efekt nevydrží. Lubrikační gel po chvíli uschne a situace se opakuje, ba je někdy horší, protože nohy začínají více dřít jedna o druhou. Kokosový olej mi přišel ze všech výše zmíněných rad jako nejnepraktičtější a téměř nefunkční.

V galerii najdete tipy na funkční kraťásky i nejlépe hodnocený produkt z testování.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články