Letní vychytávky v péči o pleť: Co byste si měly přibalit do kabelky, aby vaše tvář zůstala svěží?

Letní vychytávky v péči o pleť: Co byste si měly přibalit do kabelky, aby vaše tvář zůstala svěží?
Zdroj: Freepik
Osvěžující sprej na obličej a tělo. RITUALS, 230 Kč. Pleťová maska s výtažky z borůvek. DOUGLAS, 99 Kč. Sjednocující a zmatňující BB krém pro smíšenou až mastnou pleť se SPF 25. GARNIER, 179 Kč. Hydratační mlha s magnéziem pro hydrataci a zklidnění velmi citlivé pleti. NOVEXPERT, 199 Kč. + 11 fotek+ 12 fotek

Sluneční záření, horké počasí a nadměrné pocení dokáže naši pleť negativně ovlivnit. Jak tedy o pokožku obličeje během léta ideálně pečovat, aby byla zdravá a krásná? Na to jsme se zeptali zkušené vizážistky Diany Vitikačové.

Dana Klementová
Dana Klementová 23. 06. 2022 14:30

Každá žena dobře ví, že dosáhnout bezchybné pleti není jen tak. Obzvláště pak během léta si naše pleť žádá extra péči. Máme pro vás několik tipů, které byste měly během léta dodržovat, aby vaše pleť zůstala zářivá a plná života. 

Základem je čištění a hydratace pleti

„Základem péče o pleť během léta je její důkladné čištění, které pleť zbavuje všech nečistot, a především pak přebytečného mazu. Nesmíme zapomenout ani na hloubkovou hydrataci pleti a používání péče s ochranným faktorem proti slunečnímu záření,“ prozrazuje své zkušenosti vizážistka Diana Vitikačová. 

Dále Diana uvádí, že co se léta týče, rozhodně by ve vaší kosmetické výbavě neměla chybět hydratační mlha ve spreji, kterou byste měla ideálně nosit přímo v kabelce, pokud byste své pleti chtěla dopřát osvěžení a hydrataci kdykoliv v průběhu dne. „Skvělým osvěžením, na které během léta nedám dopustit, je hydratační mlha ve spreji. Dále svým klientkám doporučuji používat textilní masky, které chladí a hydratují sluncem namáhanou pleť,“ dodává. 

Nezapomínejte na ochranné krémy

Právě již zmiňované sluneční záření může mít bez ochrany na naši pleť neblahý vliv. „Kromě krátkodobých následků může mít UV záření pro naši pleť i dlouhodobé následky. Ty se projeví s odstupem až několika let a řadíme sem fotostárnutí nebo vznik kožních nádorů, jako je bazaliom nebo spinaliom, ale i ten nejnebezpečnější – melanom. Fotostárnutí je vlastně urychlené stárnutí kůže v důsledku UV záření. Vídáme ho u osob, které se v létě rády opalují, nebo chodí do solária. Podílí se na něm zejména UVA spektrum. Záření proniká hluboko do kůže a ničí tu kolagenní a elastická vlákna. Finálně se to na kůži projeví jako hlubší a bohatší vrásky, nebo pigmentové skvrny,“ nechala se před časem pro web Lifee.cz slyšet doktorka Arenbergerová s tím, že ochrana pokožky před sluncem je skutečně důležitá. 

Make-up v létě? Na co si dát pozor?

Většinu žen během léta také zajímá, zda je vhodné na pleť nanášet make-up či nikoliv.Co se týče make-upu v létě, tak já jsem určitě pro. Samozřejmě vždy záleží na vlastním pohodlí, a pokud je některým ženám nepříjemné být bez make-upu, tak se tomu určitě nebráním. Já osobně v létě volím lehčí make-upy nebo tónovací krémy, ale líčení se nevyhýbám v žádném počasí,“ dává čtenářkám Lifee.cz svou radu vizážistka Diana. 

Jaké další produkty můžete do letní péče o svou pleť zařadit, si nyní můžete prohlédnout v naší fotogalerii. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články