Móda pro ženy 60+: Sharon Stone či Michelle Pfeiffer ukazují, jak mít šmrnc i bez snahy vypadat mladší

Klasická černá, ale i roztomilá růžová. Takové oblečení nosí celebrity 60 plus.
Zdroj: Profimedia/koláž Lifee
Sharon Stone (64) v růžovém saténovém kompletu celá září. Na nohou má tenisky Dolce&Gabbana. Široké kalhoty Lindex, 1 499 KčDvouřadové sako H&M, 899 Kč Sako s jedním knoflíkem. Lindex, 1 999 Kč+ 25 fotek+ 26 fotek

Jeden z největších předsudků praví, že starší ženy už vzhledem zaujmout nesvedou. To ale není pravda. Dnešní šedesátnice mohou být sexy, a to bez toho, aby se násilně dělaly mladšími. Dokazuje to příklad hollywoodských legend v čele s Michelle Pfeiffer či Sharon Stone (obě 64), kterým byste jejich věk rozhodně nehádali. A taková Julianne Moore (62) navíc předvedla, že se nemusíte vzdávat ani hlubokých výstřihů.

Kristýna Nováčková
Kristýna Nováčková 02. 02. 2023 08:00

Není třeba podléhat nejnovějším trendům a stylizovat se do diblíka, abyste ve zralejším věku působili na okolí mladším dojmem. Toho docílíme spíš tím, že vsadíme na jednoduchou eleganci a klasické střihy. Nechte svůj šatník, aby odrážel vaši osobnost, a je jedno, zda preferujete sportovnější nebo elegantnější módu.

Od celebrit se můžeme naučit hodně, i když je nutné brát je s rezervou. Často se totiž neoblékají jen podle toho, co jim sluší, ale také pro oči sponzorů a médií. Ať tak či onak, posvítíme si na hollywoodské krásky, které už překročily hranici šedesátky. Některým z nich byste jejich věk rozhodně netipovali. Například herečka Demi Moore (60) se svými dlouhými tmavými kadeřemi vypadá nejvýš na čtyřicet. Naopak Meg Ryan (61), která se velmi těžce vyrovnávala s přibývajícími roky a často se uchylovala k estetickým úpravám, dohnal čas.

Julianne Moore (62) provokuje hlubokými výstřihy

Zrzavá herečka je zářným příkladem ženy, která snad vůbec nestárne. Její kouzlo osobnosti vás nenechá chladnými a její módní styl považujeme za opravdu vytříbený. Julianne se rozhodně nebojí odhalit dekolt nebo přiznat nějakou tu vrásku, přestože jich moc nemá.

Charismatická kráska ráda nosí šaty a dává na odiv svou ženskost, která z ní srší na kilometry daleko. Na slavnostní událost Gotham Awards 2022 oblékla bílé šaty z dílny Caroliny Herrery. Model sahal až na zem a měl opravdu hluboký výstřih, který se táhl až do pasu. Šaty doplnila Julianne výrazným náhrdelníkem, náramky a třpytivým psaníčkem. Vše ladilo na jedničku a vzhledem k aktuální plesové sezóně se nám její výběr může hodit jako inspirace.

Michelle Pfeiffer (64) sází na jednoduché černé šaty

Více nemusí vždy znamenat lépe. To by nám bezpochyby potvrdila i herečka Michelle Pfeiffer, která za svou kariéru získala Zlatý Glóbus, Cenu BAFTA a byla třikrát nominována na Oscara. Časopis People ji navíc dvakrát označil za nejkrásnější ženu světa. I proto se od ní můžeme mnohé naučit.

Jednoduchost a elegance. Tak by se dal shrnout look, který předvedla při uvedení streamovací služby Paramount+ ve Velké Británii. Na sobě měla jednoduché černé šaty s balónovými rukávy. Model pocházel z dílny Oscara de la Renty a krásně se hodil k průhledným botám značky PIFERI. Jedny takové černé šaty je dobré mít vždy ve skříni, nemyslíte?

Andie MacDowell (64) propaguje přirozenou krásu

Herečka Andie MacDowell, podobně jako Emma Thompson (63) fandí přirozené kráse, do které spadají i stárnutí a šediny. Je odpůrcem přehnaných úprav a je na to pyšná. Na premiéru televizního seriálu The Way Home vynesla oblek od návrháře Michaela Lo Sorda a bláznila jako puberťačka. Takhle plná energie zazářila i s přirozeně šedými kudrnatými vlasy, kterými mnohé lehce zaskočila.

Na tom přijmout svůj věk a cítit se s ním v souladu je něco osvěžujícího. Zatímco většina celebrit se snaží za každou cenu vyžehlit sebemenší vrásku, Andie bere přibývající léta jako přirozenou součást života, se kterou nemá smysl bojovat. To ale neznamená, že se o sebe přestaneme starat. Nosit oblek je teď velmi trendy a rozhodně bude slušet i nám.

Sharon Stone (64) v růžovém kompletu bourá módní tabu

Zatímco některé ženy odkládají růžovou už ve čtyřiceti, Sharon Stone se jí nehodlá vzdát ani po šedesátce. Barvy vhodné jen pro mladé? Takové přece neexistují! Při galavečeru CORE v Los Angeles rozdávala herečka v saténovém sportovně laděném kompletu úsměvy do všech stran. Na nohou měla bílé tenisky Dolce&Gabbana a v ruce zdobenou kabelku. Co také velmi osvěžilo její look, byla červená rtěnka, která není pro žádnou ženu nikdy moc výrazná.

Co z toho pro nás plyne, je, že není nutné se s přibývajícím věkem halit jen do temných a beztvarých kousků. Bez ohledu na počet vrásek můžeme být samy sebou a oblékat věci, které se nám líbí. Přece jen svůj život si řídíme samy.

Na všechny zmíněné celebrity i jimi inspirované módní kousky se můžete podívat ve fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články