Tajné body na dlaních: Víte, jak si podle alternativní medicíny lze pomoci v nemoci?

Tajné body na dlaních: Víte, jak si podle alternativní medicíny lze pomoci v nemoci?
Zdroj: Pixabay.com

Na rukou se nachází spousta důležitých bodů.
Stejně tak na nohou. Jejich stlačením lze přivodit úlevu.
Akupresura dokáže zastoupit některé léky.
Akupresuru zvládne opravdu každý.+ 1 fotka+ 2 fotky

V dlaních se ukrývá velká spousta nejrůznějších bodů, jejichž stimulací si můžeme vypomoci při řešení zdravotních problémů. Víte, jak funguje akupresura?

Petr Jirsa
Petr Jirsa 16. 08. 2020 10:00

Dnešní doba je velmi štědrá, co se týče různých léků, které jsou dostání v lékárnách. Mohou nám ulevit od bolesti a zároveň urychlit průběh onemocnění. Do těla však společně s nimi dostáváme i velké množství chemických látek. Věděli jste, že se méně závažných nemocí můžete zbavit sami bez nejrůznějších tobolek a medicín?

Jak na to?

Akupresura je metoda, během které se stimulují akupresurní body na těle. Místa, kde se body nacházejí, se stisknou palcem ruky na pět vteřin. Poté se bod na tři sekundy uvolní a proces se znovu opakuje. Celá akupresura trvá několik minut a je žádoucí ji provádět několikrát denně.

Odkud se vzala?

Akupresura spadá do alternativní čínské medicíny a využívá se již po staletí. Její účinky jsou známé po celém světě, byť se objevuje několik názorů, které funkci akupresury nepřikládají žádný biologický význam. Podle některých totiž akupresura funguje pouze díky placebo efektu. Tak jako tak jsou známé její účinky na bolest hlavy, bolest v krku, pomáhá při rýmě, bolestech zad a břicha, zmírňuje akné, a dokonce dokáže zrychlit metabolismus.

Je velmi podobná akupunktuře, během které se do těla píchají drobné jehličky. s rozdílem pouze povrchové aplikace. Během epidemie koronaviru se začaly šířit zprávy, dle kterých měla akupresura pomáhat v boji proti zákeřnému viru. Tato tvrzení však nebyla nikdy potvrzena.

Placebo efekt?

Alternativní čínská medicína si velmi rychle získává své příznivce, někteří lidé po jejím praktikování tvrdí, že zmizely jejich veškeré zdravotní problémy. Údajně je také velmi účinná při boji s rakovinou. Ať už tedy jde čistě jen o placebo efekt, či má její funkce skutečný vliv na lidské tělo, rozhodně stojí za vyzkoušení.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články