Být věčně mladá jako Claudia Schiffer? Sledujte trendy roku 2022 a vsaďte na asijskou kuchyni

Být věčně mladá jako Claudia Schiffer? Sledujte trendy roku 2022 a vsaďte na asijskou kuchyni
Zdroj: Showpix
Claudia Schiffer se i v jednapadesáti letech pyšní zářivou pletí, a to díky pravidelnému pitnému režimu.Věk byste německé topmodelce Claudii Schiffer hádali jen těžko.
Za svoji štíhlost vděčí Claudia Schiffer genům, ale také zdravému životnímu stylu.
Claudia Schiffer říká, že dlouhé cestování zvládá díky tradiční japonské miso polévce.
+ 3 fotky+ 4 fotky

Německá supermodelka Claudia Schiffer (51) nepřestává fascinovat dokonalým tělem, gazelíma nohama a hladkou pletí. Zabránit stárnutí se jí daří i díky zdravému jídelníčku. Již dlouhá léta se, co se týče stravy, inspiruje v asijských zemích a nedá dopustit na litry zeleného čaje, rýži a miso polévky. Vyzkoušet to můžete i vy a uvidíte, že vaše tělo tuto změnu uvítá.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 06. 01. 2022 09:00

Rok 2022 s sebou přináší v oblasti výživových trendů to, na co si již delší dobu zvykáme - odpustit si jednou pro vždy hladovění, nebo naopak přejídání průmyslově zpracovanými potravinami. Stále častěji raději saháme po zelenině, rostlinných olejích a kvalitních bílkovinách. Pandemie koronaviru nás mimo jiné naučila nakupovat potraviny online a díky tomu jsme objevili více takových, které prokazatelně zlepšují naši imunitu a vitalitu.

Zdravá kuchyně asijských národů stále inspiruje

Podle Madelyn Fernstrom, redaktorky zdravotnických témat NBC News, budeme v roce 2022 stále více kopírovat životní styl moudrých asijských národů. Vietnam, Japonsko, Singapur nebo Filipíny, právě odtud přicházejí trendy, které slibují zdravé, odolné a štíhlé tělo, odhodlaně vzdorující známkám stárnutí. Německá supermodelka Claudia Schiffer se jimi inspiruje už roky a její tělo je toho důkazem.

Claudia Schiffer miluje miso polévky

Trojnásobná maminka dodržuje zásadu tří hlavních jídel denně, přičemž největší je oběd. Když cestuje a nemá čas na přípravu složitějšího jídla, sází na japonskou instantní miso polévku. V kabelce jí mívá vždy několik balíčků.

Základem je pasta ze sójových bobů, rýže, ječmene, soli a tofu. Nezbytným doplňkem je pak řasa wakame, která čistí krev, snižuje hladinu cholesterolu a obsahuje velké množství omega-3 mastných kyselin.

Kdykoli Claudii přepadne hlad, zahání ho rýžovými krekry. V jejím jídelníčku dále nechybí velké porce listové a obecně zelené zeleniny, která je extrémně výživná, málo kalorická a bohatá na vlákninu. K večeři si dopřeje malou porci lehkého masa, většinou jde o tuňáka nebo kuře. Přes den modelka vypije alespoň litr zeleného nebo mátového čaje a dále doporučované množství čisté vody. Úplně se vyhýbá alkoholu, kofeinu a sladkostem.

Vykouzlete na talíři magickou chuť umami

V čem spočívá jedinečnost těchto asijských chutí? V jejich komplexnosti a také v kombinacích specifického, ale funkčního koření, zeleniny a bylinek, na které si my Evropané z velké části zatím stále zvykáme. Není to přitom jen chuť, co by nás mělo přitahovat. Asijské pokrmy nás hloubkově zahřívají, chrání proti virům a bakteriím, a také povzbuzují na těle i na duši. 

Vzpomenout můžeme na zázvor, limetku, kokosové mléko, citronovou trávu, aromatický koriandr, tamarind, probiotické kimchi nebo chilli, které dokáže velmi účinně zrychlit metabolismus. V kombinaci s rýží, nudlemi a také nezbytnými proteiny ze sóji můžeme na talíři jednoduše vykouzlit legendami opředenou pátou chuť umami. Příprava takto nutričně bohatého, a navíc chutného jídla zabere jen pár minut a nezdravé smažení si přitom můžeme zcela odpustit. Také se vám sbíhá chuť na kari nebo v Česku stále populárnější rýžové poke bowls?

Zdroje informací:

MSNBC.com

Healthyceleb.com

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články