Věk je jen číslo: Pět módních kousků, které rozhodně patří i do šatníku žen 40+

Móda pro ženy 40+: Pět kousků, které není třeba vyřazovat ze šatníku
Zdroj: Oficiální materiály prodejce
Za žádných okolností se nevzdávejte podobných skvostů. Děsí vás odhalené paže? Přidejte prodloužené sako či koženou bundičku a není třeba panikařit. Lněný overal z nové online kolekce C&A pořídíte za 50 eur.Džínový overal se širokými nohavicemi a propínacím horním dílem je skvělým materiálem pro vrstvení. John Lewis, 1 440 KčOveral po vzoru pracovní kombinézy umí zabodovat i mezi elegantními modely. Stačí sáhnout po správně laděných doplňcích. Object, 2 099 KčZaručeně neprohloupíte, pokud si pořídíte kvalitní kalhoty z pravé kůže, která při správné péči nestárne a vydrží krásná dlouhá léta. Maximálně získá ušlechtilou a žádanou patinu. Karl Lagerfeld, 10 900 Kč+ 9 fotek+ 10 fotek

Na rok narození se neohlížejte, čtyřicítka sice umí potrápit psychiku, na vlastní kůži ale máme ověřeno, že se žádná revoluce konat nemusí. A to ani v šatníku. Nabízíme vám přehled pěti kousků, které v něm klidně mohou zůstat vzdor tomu, že máte na krku už čtyři křížky.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 26. 03. 2023 09:00

Pokud jste uvažovaly o tom, že byste po 40. narozeninách pomalu daly sbohem kůži, podpatkům či overalům, zadržte. Skvělou službu vám mohou udělat i ve zralém věku. Stačí je jen umět vynést.

Overal

Jestli existuje kousek, který doprovází hodně polarizovaná pověst, pak je to overal. A právě tento druh oblečení by si měl ve vašem šatníku najít trvalé místo. Existuje mnoho typů i stylů, najít si ten svůj není složité. Overal umí vypadat elegantně, sportovně i šik. Jeho hlavní devízou je komplexní vzhled jedním tahem.

Vyberete-li střih korespondující s vaší postavou, nemáte dále co na práci. Vybírejte jednodušší kousky, hitem jsou elegantní overaly se širokými splývavými nohavicemi a zvýrazněným pasem, ale i denim v podobě letecké kombinézy či v elegantním pojetí propracovaného a siluetu vykreslujícího střihu.

Kůže

Materiál, který nestárne, stejně jako vy. Vyhýbat se koženým kouskům znamená ochudit se o luxusní vzhled. Kožené kalhoty rovného střihu s klasickou košilí a perfektně střiženým sakem nebo pláštěm, to je styling, bez kterého si dokonalou dámu nelze představit. Kalhotami výčet vašeho propracovaného vyzrálého šatníku ale rozhodně nekončí.

Aktuální módní inspirace oslňují kombinacemi oversize saka z kůže, které tvoří skvělý pár s džínami střihu flare či širokými nohavicemi. Tyto modely taktéž nestárnou. S drobnými obměnami vám vydrží podobný look dlouhá léta. I to je základem dobře sestavené garderoby, trendy a čas na ni totiž mají jen minimální vliv, aniž by utrpěl váš styl.

Bomber

Tak, jako by v předchozí kategorii nemusel chybět ještě typ kožené bundy zvaný křivák, podobnou pozici si zaslouží i bunda typu bluzon, obecně zvaná bomber. Dávno našla využití napříč neformálními i elegantními stylingy, přestože její kořeny sahají až k výbavě pilotů. Dnes může mít podobu romantického saténového skvostu a výjimkou nejsou ani pestře zbarvené kousky.

Do šatníku čtyřicátnic by ale stále měl patřit i tradiční vypodšívkovaný kus v khaki či černé barvě, který výborně doplní mnoho jednoduchých kombinací a nositelce zaručuje mladistvý šmrnc. Najdete i jeho prodloužené varianty, to kdyby vás náhodou děsila obvyklá délka do pasu.

Podpatky

Jde-li o obuv, nezříkejte se svých oblíbených modelů. Tenisky jsou mladistvým prvkem v každém věku. Ne vždy je ale vhodné v nich vyrazit a v takových případech důsledně vybírejte boty s podpatky. Postoj, silueta a nakonec i pohyb, který podpatky podporují, to vše dodá modelu nadhled a vám stylový posun.

Sluneční brýle

Top kousek mezi doplňky nad čtyřicet? Jednoznačně sluneční brýle. Vyžaduje to ale důslednou přípravu už léta dopředu. Cílem je najít si tvar, který vám dokonale padne a doplní každý váš look. Vy tím získáte spolehlivý a bezpečný prostor, pod který ukrýt prohýřenou noc nebo spěch do kanceláře bez make-upu, aniž by si toho kdokoliv všiml.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články