Velký návrat ledvinek: Dříve se jim lidé smáli, dnes ji má skoro každý

Velký návrat ledvinek: Dříve se jim lidé smáli, dnes ji má skoro každý
Zdroj: instagram.com/nsleather.official

Ledvinka Calvin Klein. Info o ceně v obchodě.
Ledvinka Tommy Hilfiger. Info o ceně v obchodě.
Ledvinka Guess. Info o ceně v obchodě.
Stylová ledvinka Calvin Klein. Info o ceně v obchodě.+ 1 fotka+ 2 fotky

Velké oblibě se těšily hlavně v osmdesátých a devadesátých letech. S příchodem nového tisíciletí se však objevovaly čím dál tím méně. Řeč je o ledvinkách, které si v posledních letech našly nové nositele. Pro někoho jde však stále o módní faux pas.

Petr Jirsa
Petr Jirsa 11. 08. 2020 10:00

Ikonické ledvinky vrací úder. Před deseti lety by si ji na sebe vzal málokdo, před dvaceti lety se z jejich nošení těšili hlavně turisté. V poslední době jako by se s nimi snad roztrhl pytel. Světově známé značky i běžné řetězce jich nabízejí obrovské množství. Není se však čemu divit. Poskytují totiž nositeli obrovské pohodlí a velkou praktičnost. Dávno se ale nenosí kolem pasu, většina lidí dává přednost nošení přes rameno či jako cross body.

Velký návrat

Největší boom zaznamenaly ledvinky v roce 2018, kdy je na trh uvedly známé značky jako Gucci, Prada a Louis Vuitton. Jejich ceny se pohybovaly i kolem 40 tisíc korun a začaly je nosit celebrity jako Kim Kardashian či Rihanna. Popularita ledvinek tak byla zpátky. Tentokrát však nešlo ani tak o praktický „batůžek” pro turisty, nýbrž módní doplněk oblíbený převážně mezi mladší generací. Mnoho lidí touží po jejím pořízení, avšak mají strach z toho, že by do ní jen stěží dali všechny věci, které normálně přenášejí v batozích či kabelkách. Možná se tak na první pohled ledvinky nejeví, ale dokáží pojmout obrovské množství předmětů, a tak se obavy zdají zbytečné.

Ledvinky ve světě

Zajímavé je také označení ledvinek v různých koutech světa. Ve Velké Británii se jim říká „pasový batoh”, ve Spojených státech je to zase „pásková taška”, „měsíční taška” či „břišní taška” a například ve Španělsku se používá stejný název jako u nás. Všude jsou ale populární stejně. Do českých ulic si však budovaly cestičku trochu déle. Ne jeden Čech má totiž ledvinku úzce spjatou s ponožkami v sandálech, a tak se někteří jedinci zpočátku lehce styděli. Je to však trend, který je třeba respektovat.

Stylový doplněk, nebo módní faux pas?

Byť mohou ledvinky spoustě lidem připadat dodnes naprosto nepřípustné, módní rozkvět není možné zastavit. Je ovšem jasné, že dříve nebo později možná opět nebudou považovány za stylové, a tak by si měl každý jejich nošení užívat do doby, než jejich velká sláva opět pomine.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články