Brankářská legenda Petr Čech slaví 37. narozeniny: Čím je tento fotbalista tak výjimečný?

Petr Čech utrpěl vážný úraz hlavy, proto nosí helmu.
Zdroj: Facebook
Petr Čech se raduje z každé své trofeje.Petr Čech tvoří se svou manželkou harmonický pár už dlouhá léta.Petrův oblíbený labrador už bohužel není mezi námi.Čech už má doma tolik trofejí, že by mu mohl každý závidět.+ 7 fotek+ 8 fotek

Brankář Petr Čech je jedním z našich nejslavnějších fotbalových brankářů. Stačí říct jeho jméno kdekoliv ve světě a tvář vašeho posluchače se rozzáří do šťastného úsměvu, jako byste mluvili o Supermanovi. Není tedy divu, že Čech skončil jedenáctý v anketě BBC o nejlepšího zahraničního hráče v historii fotbalové Premier League, která se hraje od roku 1992.

Petra Járková
Petra Járková 20. 05. 2019 08:00

Lepší než Ronaldo

Spořádaný, seriózní a rodinu milující Čech v hodnocení získal 45 procent hlasů a výrazně předčil i takovou hvězdu, jakou je Portugalec Cristiano Ronaldo, který však měl nejlepší roky kariéry až po odchodu z Manchesteru United do Realu Madrid. Pětinásobný nejlepší fotbalista světa obdržel jen 14 procent hlasů.

Nutno je také podotknout, že Petr získal druhé místo mezi brankáři hned za Dánem Peterem Schmeichelem.

Zápis do Guinnessovky

Petr Čech se zapsal svými výkony do Guinnessovy knihy rekordů. Vychytal totiž nejvíce čistých kont v historii anglické Premier League. Navíc k tomu všemu ještě se dvěma různými kluby vyhrál Zlatou rukavici za nejvíce vychytaných nul během jedné ligové sezony. To se mu podařilo nejdříve v Chelsea a následně v Arsenalu.

Rodina je pro něj vše

V červnu 2003 se oženil se svou dlouholetou přítelkyní Martinou Dolejšovou, spolužačkou ze Sportovního gymnázia v Plzni, se kterou má dceru Adélu a syna Damiána. Je úctyhodné, že za celá léta, co je tento pár pod drobnohledem médií, nikdy se kolem něj netočily žádné skandály ani pomluvy. Mezi záliby Petra Čecha patří hra na bicí, na YouTube lze nalézt coververze jeho oblíbených kapel Nirvana, Foo Fighters a System of a Down.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články