Petr Nárožný slaví 82. narozeniny: Začínal jako bavič na koncertech Rangers, rád vzpomíná na natáčení Hospody

Petr Nárožný slaví 82. narozeniny: Začínal jako bavič na koncertech Rangers, rád vzpomíná na natáčení Hospody
Zdroj: Showpix.cz
Petr Nárožný je český herec, komik, moderátor a bavič s nezaměnitelným hlasem.Jeden z nejpopulárnějších českých herců byl původně stavebním inženýrem, tato práce ho ale nenaplňovala, a tak se přes moderování pořadů hudební skupiny Rangers a komické výstupy s Miloslavem Šimkem a Luďkem Sobotou v divadle Semafor a v televizních pořadech dostal až k filmu.Přestože debutoval až ve svých pětatřiceti letech rolí cholerického závodníka Volejníka ve filmu Jáchyme, hoď ho stroje, charismatickým a živelným hereckým projevem zaujal diváky i režiséry natolik, že v následujících dvaceti letech šel doslova z role do role. Mezi jeho nejvýraznější postavy patří agresivní šéfkuchař v crazy komedii Což takhle dát si špenát?, nenapravitelný pedant z černé komedie Ten svetr si nesvlíkej nebo neúspěšný sňatkový podvodník z televizní "šéfovské" série Hynka Bočana.+ 4 fotky+ 5 fotek

Český herec, komik, moderátor a bavič s nezaměnitelným hlasem se do srdcí diváků zapsal především jako hospodský Dušek z televizního seriálu Hospoda. Tam se u jednoho stolu setkal s mnoha hereckými legendami.

Petra Járková
Petra Járková 14. 04. 2020 07:31

Petr Nárožný začal hrát už jako dítě ochotnické divadlo. V roce 1968 ke svému koníčku přidal ještě moderátorství . Začínal spolu s kolegou Michalem Pavlatou jako bavič na koncertech skupiny Rangers.

Studia

V roce 1968 promoval na ČVUT, kde vystudoval stavební fakultu. K hraní měl tedy více než daleko. Svůj sen však nevzdal, stále hrál dál a čekal, až si jeho talentu někdo všimne.

Semafor

Roku 1973 se dostal do Semaforu, kde vystupoval v trojici s Luďkem Sobotou a Miloslavem Šimkem. S nimi si zahrál i ve filmu Jen ho nechte, ať se bojí. Svou pílí a houževnatostí se vypracoval až na velmi úspěšného divadelního a filmového herce.

Činoherní klub

Od roku 1980 hraje v Činoherním klubu a jeho první velká role byla v divadelní hře Hejtman z Kopníku. Tu několikrát vysílala i Česká televize.

Osobitý hlas

V televizi ho můžete poznat i po hlase, je osobitý a propůjčil ho i kresleným postavičkám z dětských večerníčků. Jmenovat můžeme třeba Macha a Šebestovou.

Hospoda

Existuje ale role, která se do diváckých srdcí zapsala nejvíc, její hospodský Dušek v seriálu Hospoda. Na tu Nárožný vzpomíná rád už jen kvůli skvělému hereckému obsazení, které se na place sešlo. Navíc měl na přání režiséra často improvizovat. Nárožný mu rád vyhověl a hluchá místa například při čepování piva rád zaplnil svým nezaměnitelným humorem.

NA HERCE PETRA NÁROŽNÉHO SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články