Krásná bestie Irma Grese. Osud zvrácené dozorkyně z koncentračního tábora

Irma Grese, krutá dozorkyně z nacistických koncentračních táborů. Přezdívali jí Krásná bestie.
Zdroj: archiv
Irma Grese, brutální dozorkyně v nacistických koncentračních táborech. Pro její šarm jí přezdívali Krásná bestie.Irma Grese ve věku dvanácti let. Tehdy ještě nic nenasvědčovalo tomu, jak děsivou roli sehraje ve druhé světové válce.Nacismus ji nicméně fascinoval už od puberty. Vstoupila do Svazu německých dívek a v osmnácti se přidala k SS. Jako dozorkyně v koncentračních táborech proslula svou brutalitou, říkalo se jí také Osvětimská hyena nebo Anděl smrti.Na vězně posílala vyhladovělé psy, bila je bičem obaleným celofánem, aby z něj šla snadno smýt krev. Rovněž sexuálně zneužívala vězněné ženy a muže, románky měla i s dozorci. Na snímku s velitelem koncentračního tábora Bergen-Belsen Josefem Kramerem po zatčení ve vězení v Celle v srpnu 1945. I s ním měla za války poměr...+ 5 fotek+ 6 fotek

Říkali jí Krásná bestie. Mezi dozorkyněmi v nacistických koncentračních táborech skutečně vynikala půvabem. A také neobyčejnou brutalitou. Irma Grese – psychopatka, která za válečné zločiny skončila na popravišti.

Karel Kleban
Karel Kleban 20. 04. 2020 12:25

Irma Grese byla jednou z nejmladších dozorkyň v koncentračních táborech, která již v 18 letech zahájila svoji "kariéru" v Ravensbrücku. Narodila se 7. října 1923 v Meklenbursku do lékárnické rodiny se čtyřmi sourozenci. Její matka spáchala v roce 1936 sebevraždu vypitím kyseliny chlorovodíkové, když zjistila, že její manžel má poměr s dcerou hospodského. Irmin otec vstoupil o rok později do NSDAP. O směřování mladé Irmy bylo rozhodnuto…

Bič obalený celofánem

V 15 letech Irma Grese opustila základní školu, která jí prý nemohla dát správné vzdělání pro život v Německu v následujících letech. Proto vstoupila do dívčí obdoby Hitlerjugend s názvem Bund Deutscher Mädel. Živila se všelijak, vystřídala několik zaměstnání. Jednu dobu byla dokonce asistentkou zdravotní sestry v sanatoriu SS Hohenlychen. V roce 1942 dobrovolně nastoupila jako dozorkyně v Ravensbrücku.

V březnu 1943 byla převelena do Osvětimi-Birkenau. Ke konci tohoto roku i přes své mládí sklízela plody svého "studia" v Hitlerově ženském spolku, když se stala hlavní dozorkyní (SS-Oberaufseherin). Mučila nejen vězně, ale též své psy, které nechala vyhladovět, aby byli při útocích na Židy co nejdivočejší.

Potrpěla si na přesně padnoucí uniformu a těžké holínky. Při sobě měla vždy nabitou pistoli a pletený bič, který si z praktických důvodů nechala potáhnout celofánem, aby z něj snadněji smyla krev vězňů…

Sexuální zločiny

Podle svědků měla Irma Grese – blondýnka s modrýma očima - zálibu v sexu, hovořili o jejích narcistických a nymfomanských sklonech. Dlouhé hodiny se prý prohlížela v zrcadle a snila o tom, že se po válce stane filmovou hvězdou.

Kromě sexuálních styků s přinucenými vězni měla poměr i se strážnými z táborů. A také s "bestií z Bergen-Belsenu", velitelem tohoto tábora Josefem Kramerem. Dokonce se objevily informace o milostném vztahu s Josefem Mengelem, které však nebyly hodnověrně doloženy. Potvrzeny jsou však sexuální kontakty s vězeňkyněmi.

Židovská lékařka Giselle Perl, která Irmě mimochodem musela provést potrat, svědčila, že se "Krásná bestie" pravidelně účastnila vyšetřování žen, a když viděla, že nemocné trpí, byla sexuálně vzrušená. Navázala také vztah s dvěma vězněnými ženami – jakousi Magdou a Ninou, se kterou si prý byly podobné. Za sexuální posluhování Nině zvyšovala příděly jídla.

Zatčení a poprava

Dva měsíce před koncem války v Evropě se nechala na vlastní žádost přeložit do Bergen-Belsenu, kde byla 17. dubna 1945 zatčena Brity. V belsenském procesu seděla na lavici obžalovaných stejně jako její milý Josef Kramer. Byla odsouzena k trestu smrti provazem.

Noc před popravou prý schválně nahlas zpívala nacistické písně (společně s další odsouzenou dozorkyní Johannou Bormann). Poprava dne 13. prosince 1945 proběhla takto: Postavila se na značku na propadliště, pohledem slízla úředníky a na popravčího opovržlivě křikla "schnell", tedy "rychle"…

NA KRÁSNOU BESTII SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články