Prokletí herců z filmu Nejistá sezóna: Krátce po premiéře dva zemřeli, jeden utrpěl vážný úraz

Komorně laděné vyprávění se odehrává v prostorách kulturního domu a v jeho okolí.
Zdroj: Youtube
Ve filmu můžeme vidět ukázku z divadelních her Němý Bobeš, Dlouhý, Široký a Krátkozraký či Dobytí severního pólu.Zdeněk Svěrák později prohlásil, že z filmu nejde vlastně ani poznat, že byl natočený před revolucí......vymohl si totiž, že do snímku nebude zasahovat cenzura.Naprosta většina situací, vyjma her, se stala doopravdy.+ 2 fotky+ 3 fotky

Česká oblíbená komedie dua Svěrák a Smoljak Nejistá sezóna je snímek opředený tajemstvím. Po natáčení stíhaly tragické události jednu hvězdu za druhou. Některé zemřely, jiné utrpěly vážná zranění. Co se hvězdám legendárního filmu vlastně stalo?

Petra Járková
Petra Járková 17. 07. 2019 16:00

Nejistá sezóna je hořká filmová komedie Ladislava Smoljaka a Zdeňka Svěráka z roku 1988, která zachycuje problémy malého divadelního souboru při přípravě nové hry. Film obsahuje mnoho úryvků z her Divadla Járy Cimrmana a jedna z nich je ve filmu prakticky celá.

Herecké obsazení

Zajímavé je i herecké obsazení filmu. Zahráli si v něm prakticky všichni tehdejší herci Divadla Járy Cimrmana - kromě Pavla Vondrušky. V dalších rolích uplatnili Svěrák se Smoljakem své obsazování herců-neherců, což divákovi opět přineslo nevšední zážitek.

Tragédie po natáčení

Pouze pár dní po premiéře Nejisté sezóny utrpěl herec Jan Kašpar vážný úraz. Bohužel se nastalých zdravotních komplikací nikdy nezbavil a do konce života byl upoután na invalidní vozík. Zemřel v roce 2013 ve věku 60 let. Dva dny po premiéře zemřel i Jaroslav Vozáb a o pět měsíců později pak naposledy vydechl také Ludvík Toman.

Kde se natáčelo

Scény z divadelních prken se natáčely v prostorech Divadla Solidarita v pražských Strašnicích.

Postavy a jejich jména

Řada postav má jména odvozená od jmen jejich představitelů. Například Jaroslav Weigel se ve filmu jmenuje Špaček a Jan Kašpar je Melichar. Režisér Smoljak si trval na tom, že vše musí být co nejvíc autentické. Roli Markové, organizátorky v divadle, proto vyfasovala tehdejší ředitelka skutečného Divadla Solidarita, neherečka Jana Vokrojová. Ředitele agentury ztvárnil Ludvík Toman, jenž před natáčením skončil ve funkci ústředního dramaturga Filmového studia Barrandov.

O ČEM JE KOMEDIE NEJISTÁ SEZÓNA, SE DOZVÍTE Z GALERIE:

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články