Tomáš Řepka dnes ve vězení slaví 46. narozeniny: Dostane se brzy za Kristelovou na svobodu?

Tomáš Řepka je bývalý profesionální český fotbalový obránce a reprezentant. Typ důrazného nekompromisního obránce, známý i disciplinárními prohřešky. V zahraničí působil v italském klubu ACF Fiorentina a anglickém West Ham United.
Zdroj: Profimedia.cz
Tomáš Řepka je bývalý profesionální český fotbalový obránce a reprezentant. Typ důrazného nekompromisního obránce, známý i disciplinárními prohřešky. V zahraničí působil v italském klubu ACF Fiorentina a anglickém West Ham United.Pochází z malého městečka Brumov-Bylnice, kde také začal svou fotbalovou dráhu v TJ Spartak MEZ Brumov. Jeho otcem je bývalý ligový fotbalista Petr Vokáč. V patnácti letech odešel do Zlína, odkud poté přestoupil do Baníku Ostrava. Z Ostravy přestoupil do pražské Sparty.Ve Spartě hrál dvakrát, nejprve v letech 1995–1998 a poté po návratu z ciziny v letech 2006–2011.V sezoně 2006/07 získal se Spartou svůj další titul v Gambrinus lize. V následujícím ročníku 2007/08 naopak přispěl svým pověstným „blikancem“ k tomu, že Spartě ligové prvenství uniklo. Ve 28. kole byl již ve 2. minutě utkání vyloučen poté, co hodil míč do obličeje útočníkovi Brna Aleši Bestovi. Pražský klub ztratil po prohře 0:2 důležité body a i další dvě kola prohrál.+ 4 fotky+ 5 fotek

Tomáš Řepka je bývalý profesionální český fotbalový obránce a reprezentant. Typ důrazného nekompromisního obránce, známý svými disciplinárními prohřešky i vztahem s kontroverzní moderátorkou Kateřinou Kristelovou.

Petra Járková
Petra Járková 02. 01. 2020 07:00

Zamítnutí předčasného propuštění Tomáše Řepky z vězení provází jedna záhada za druhou. Podle médií totiž soudce, který o osudu bývalého fotbalového reprezentanta rozhodoval, požádal o propuštění příliš brzy, takže to nevyšlo. Jenže se ukazuje, že to není tak úplně pravda.

Odůvodnění zamítnutí žádosti

Ze zákona lze požádat o propuštění z výkonu trestu už po absolvování jeho třetiny a tato lhůta uplyne až patnáctého prosince. I tímto soudce obhajoval svoje rozhodnutí, proč nepustil Tomáše Řepku na svobodu. Přidal také svou domněnku, že se sportovec za mřížemi nepolepšil. Jenže minimálně první tvrzení se ukazuje jako nepravdivé.

Upřesnění zákona

Podle trestního zákoníku totiž odsouzenec může požádat o propuštění i předtím, než by na něj měl podle zákona právo. V tu chvíli ale musí mít kladné dobrozdání od ředitele věznice, kde si trest odpykává. Pokud by ho neměl, žádost se automaticky zamítá. Tomáš Řepka ale souhlas šéfa vězení dostal, navíc získal i kázeňskou odměnu, naopak žádný trest si nevysloužil. A k tomu se při rozhodování také přihlíží. Nebo k tomu, jestli je naděje, že až vyjde z káznice, že povede řádný život, což se u Tomáše očekávat dá.

Vánoce bez Katky

Podle serveru eXtra.cz se oslovení právníci shodují na tom, že obhajovat nepropuštění vězně nesplněním podmínky, kterou přitom splnil, je nepřijatelné. Navíc také z pár slov odsouzeného u jednání soudce nepozná, jestli se dotyčný skutečně nepolepšil. Čekací lhůty na "odvolačku" jsou různé a evidentně se Řepka nedočkal ani na Vánoce a i ty nakonec musela jeho partnerka Kateřina Kristelová strávit sama. Dnes slaví fotbalista své 46. narozeniny a je nad slunce jasné, že by je trávil raději všude jinde než za mřížemi.

NA FOTOGRAFIE SPARŤANSKÉHO BOUŘLIVÁKA SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články