Zajímavosti pro těhotné: Fakta o požehnaném stavu, která vás nejspíš překvapí

Těhotenství ve skutečnosti trvá v průměru 40 týdnů.
Zdroj: Pixabay.com
V uzavřených botách se nohy zpotí rad dva.Dětský pudr zabrání pocení a vaše nohy navíc budou krásně vonět.Šalvějová koupel uleví vašim unaveným nohám a působí proti plísním.Zázračná epsomská sůl uleví vašim nohám a neutralizuje zápach.+ 1 fotka+ 2 fotky

Chystáte se otěhotnět a myslíte si, že to bude nejkrásnější období vašeho života, protože se to tak píše v knihách o mateřství? Pak byste možná měly vědět i jistá úskalí a nepříjemnosti, které tento stav přináší, abyste nebyly překvapené.

Petra Járková
Petra Járková 08. 03. 2020 10:00

Těhotenství snáší každá žena jinak, jedna kvete, druhá trpí a třetí ani neví, že je těhotná. Existují však určitá fakta, která většinou platí pro všechny ženy v tomto stavu, proto si je pojďme připomenout.

Bolest kloubů

V průběhu těhotenství vaječníky a placenta produkují hormon relaxin, který změkčuje pojivové tkáně a připravuje tak tělo na náročný porod. Nepříjemným důsledkem jeho vysoké hladiny však může být bolest kloubů. Proto je ideální cvičit pod odborným dohledem a ne jen sedět s nohama na stole a čekat, až to celé přejde.

Velký objem krve

Objem krve  v těle ženy se během těhotenství zvýší o polovinu, aby zvládla zásobovat kyslíkem a živinami i nenarozené miminko.

Problémy se zuby

V těhotenství se velmi rády kazí. Hormonální změna totiž způsobuje časté krvácení dásní a ty jsou více náchylné k zánětům a krvácení.

Příliv estrogenu

V těhotenství vyprodukuje tělo denně tolik estrogenu, kolik ho některé ženy nevyprodukují ani za rok. Není se pak čemu divit, že jsou ženy v těhotenství emotivní, náladové, lítostivé, ale i vzteklé a podrážděné.

Karpální tunel

Šedesát procent těhotných žen má v průběhu těhotenství zkušenost se syndromem karpálního tunelu. Jde o útlaky nervů v rukou, které těhotné často doprovázejí.

Pocení v noci

Noční pocení je pro mnoho těhotných žen běžnou záležitostí a ještě hůř jsou na tom většinou těsně po porodu. Tento jev by se měl v průběhu týdnů upravit.

NA BABSKÉ RADY, JAK SE ZBAVIT POCENÍ NOHOU, SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články