Žena srostlá s nábytkem. Seriál Plastická chirurgie s. r. o. řeší i bizarní případy podle skutečnosti

Seriál Plastická chirurgie
Zdroj: TV Prima
Plastická chirurgie s. r. o. je americký televizní seriál z prostředí plastické chirurgie, který byl oceněn jednou Emmy a jedním Zlatým glóbem. Vysílá se i v našich televizích, konkrétně na Prima Love.Postava doktora Seana McNamary byla napsána přímo pro Dylana Walshe.Christianova loď se jmenuje The Boatox.V Německu vznikl reboot seriálu pod názvem Beauty Queen. Skončil po čtyřech dílech.+ 2 fotky+ 3 fotky

Americký seriál Plastická chirurgie s. r. o. tvůrce Ryana Murphyho se dočkal celkem šesti řad. V hodnocení této série, která se vysílá i u nás, se nejčastěji objevovala slova jako nekorektní, amorální, ale zároveň zábavná, protože se neřídí žádnými pravidly, která by určovala, co je ještě normální a co už je za hranicemi vkusu.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 10. 03. 2020 14:20

Plastickou chirurgii s. r. o., seriál oceněný jednou Emmy a jedním Zlatým glóbem, můžete každý den večer sledovat na Prima Love. Christian a Sean jsou plastičtí chirurgové ve středním věku, kteří vedou vlastní kliniku. Sean má rodinu a začíná být unavený životem, Christian by si naopak jen užíval. Jednou k nim přijde muž z Argentiny a dožaduje se plastiky celého obličeje. Ukáže se, že jde o nebezpečného pedofila. Během operace vtrhne na sál jeho bratr a zabije ho. Na obou lékařích teď je, aby se zbavili mrtvoly. Jejich příběh právě začíná...

Uděláme cokoli

Seriál je zasazen do prostředí prosluněného Miami, kde není nouze o slavné osobnosti, sportovce, modelky či paničky. Všichni tito lidé mají společnou jednu věc. Potřebují maskovat své duševní problémy úpravami zevnějšku. A na to naši dva hrdinové slyší. Sean sice nějaké zábrany má a je někdy nerozhodný, zato Christian, který si užívá jak žen, tak i peněz, nemá problém klientovi kývnout na jakékoliv přání.

Herec Julian McMahon, představitel seriálového doktora Christiana Troye, to přitom zpočátku vůbec neměl lehké. Původně chtěl tuto roli odmítnout. Lékaři v něm totiž vyvolávají silný stres. Nakonec se ale rozhodl, že do toho půjde a před natáčením se důkladně seznámil s prostředím plastické chirurgie. Jak praví staré rčení – hoď ho do vody, ať se naučí plavat!

Jedna kontroverze za druhou

I v Americe se Murphyho seriál vysílal po desáté hodině večer, přesto se na něj snesla vlna kritiky. A to zejména od televizní rady (Parents Television Council - PTC, pozn. red.). Její členové Plastické chirurgii vyčítali části věnované skupinovému sexu či nekrofilnímu incestu. Ale to nebylo zdaleka vše. Na seznamu ještě figurovalo požívání drog, vraždy, znásilnění, zoofilie, pedofilie i domácí násilí. K radě se později přidala i různá náboženská uskupení.

Kdo ale zná Ryana Murphyho, ví, že se rád dotýká nepříjemných témat a nemá ve zvyku něco přikrášlovat. Za všechny jeho počiny jmenujme krví nasáklou hororovou antologii American Horror Story, seriál Pose (zabývá se rozšířením AIDS mezi v té době společensky vyloučenými osobami) a American Crime Story - v jeho první řadě se řešil případ O. J. Simpsona a ve druhé smrt módního návrháře Versaceho.

Bizarní případy podle skutečnosti

Plastičtí chirurgové se museli čas od času poprat i s případy, které nejsou v moderní medicíně na denním pořádku. A tvůrci seriálu se rádi nechali inspirovat. Jako například u jedné ženy, která po operaci zjistila, že v sobě nosila sedmnáct let zkamenělý plod dítěte. Tento opravdu zvláštní jev se stává v případech, kdy plod zemře během mimoděložního těhotenství. V roce 1999 se u sedmašedesátileté ženy našel plod, jehož stáří činilo rovných třicet devět let.

Další kuriozitou byl komik a spisovatel, který toužil po prsních implantátech, aby se mohl při psaní své nové knihy vžít do ženské role. Tento požadavek vycházel ze skutečných událostí, kdy si jeden Kanaďan nechal takto upravit tělo, aby vyhrál sázku ve výši sto tisíc dolarů.

A do třetice: Na operaci měla jít i 250kilová žena z Floridy. Nejdříve ji bylo ale potřeba zvednout z gauče, ze kterého nevstala celé tři roky. Při pokusu o oddělení ale bohužel zemřela zdravotníkům pod rukama. Doslova s tímto kusem nábytku srostla.

PODÍVEJTE SE NA ZAJÍMAVOSTI ZE SERIÁLU PLASTICKÁ CHIRURGIE:

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články