České stopy v Simpsonových: Věděli jste, že za chlupaté nohy Patty mohlo Československo?

Simpsonovi ve filmu, Homer
Zdroj: se souhlasem Prima Cool
Homer Simpson tajil Bartovi, že jako mimino hrál v trapné reklamě. A navíc utratil jeho honorář...Homer Simpson nedovolil svému otci Abeovi jít na záchod. Stařík kvůli tomu přišel o ledviny.Homer Simpson si přál, aby „ten blbec Flanders“ přišel na mizinu.Homer Simpson dovolil mafii, aby v jeho domě natáčela film pro dospělé.+ 4 fotky+ 5 fotek

V seriálu Simpsonovi jsme mohli už vidět kdeco a kdekoho. Na paškál si vzal i Českou republiku, potažmo bývalé Československo. Jeho pozornosti neunikly ani naše zásuvky, kvůli kterým musela chodit Patty neoholená, nebo známá pověst o pražském Golemovi.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 09. 10. 2020 16:00

Máte rádi nekonečná dobrodružství rodinky Simpsonových, která mnohdy připomínají i náš obyčejný život? Připomenout si je můžete každý podvečer na Prima Cool. Kdo by je neznal? Věčně opilý lenoch Homer, starostlivá a upjatá hospodyňka Marge, přemoudřelá Líza, sígr Bart a nemluvící Maggie, která strčí všechny do kapsy.

Humor na hraně

Pokud patříte mezi pravidelné diváky seriálu, určitě jste si všimli, že si slavná animovaná rodinka dělala srandu už z pěkné řádky zemí. Vzpomínáte třeba na díl, který se odehrával v Austrálii? Barta měli za trest nakopnout do pozadí, on se však trestu vyhnul. Jak jinak. Australany ten díl rozčílil natolik, že se jím vážně zabývali i na půdě parlamentu.

Nejinak tomu bylo v epizodě, jež se odehrávala v Brazílii. Po odvysílání nastaly stanici Fox perné chvilky. V podání Simpsonových totiž země vypadala jako ráj zločinců a únosců s chudinskými čtvrtěmi, kde vládne jenom chudoba a hlad. Vláda dokonce zvažovala žalobu, nakonec ale od toho upustila. Buď jim došlo, že to byla jenom sranda, nebo naopak, že na tom byla přece jenom špetka pravdy.

Prokleté zásuvky a trpící Patty

Ani bývalé Československo nebylo ušetřeno. Nepotkali jste náhodou na počátku devadesátých let v Praze nedoceněné krásky Patty a Selmu? Vlastně byste je možná ani nepoznali. Pokud měly na sobě minisukně, vypadaly jako transvestité. Kvůli těm “příšerným československým zásuvkám” si nemohly strojkem oholit nohy. Na důkaz jejích tvrzení ukázaly fotku přírodní Patty. Z tohoto výjevu muselo mít hodně dětských diváků noční můry.

Krusty a Golem

Příběh o pražském Golemovi byl příhodně zařazený do Speciálního čarodějnického dílu. A komu měl Golem sloužit? Té nejpovolanější osobě, Šášovi Krustymu. Měl likvidovat nespokojené obecenstvo. Jakmile Golem promluvil, stal se z něj věčně si stěžující patron. Dočkal se však i přítelkyně s velmi svérázným hlasovým projevem.

V seriálu se také objevila česká zpěvačka Markéta Irglová, která s Glenem Hansardem nazpívala megahit Falling Slowly, který zazněl ve filmu Once. Dvojice muzikantů získala za píseň sošku Oscara. Nepřímo se v Simpsonových mihl i brankář Petr Čech. Tvůrci pořadu vytvořili spolu s fotbalovým klubem Chelsea portréty hráčů právě ve stylu animované rodinky. A jedním z nich byl právě i Petr Čech.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Simpsonovi

Prima Cool: Simpsonovi

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články