Divoký život Josefa Vinkláře: Jeho žena skončila na psychiatrii, v alkoholu předčil i Jiřího Sováka

Divoký život Josefa Vinkláře: Jeho žena skončila na psychiatrii, v alkoholu předčil i Jiřího Sováka
Zdroj: Profimedia

Josef Vinklář, kterého dnes můžeme vidět v dramatu Vražedné pochybnosti, patří bezesporu do kategorie svérázných herců. Jeho protějškem by mohl být cholerický Jiří Sovák, kterého však předčil minimálně v pití alkoholu a několikadenních tazích, kvůli kterým skončila Vinklářova manželka na psychiatrii.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 19. 08. 2021 11:00

Děj filmu Vražedné pochybnosti: Ač je duševně nemocný hrdina filmu nevinný, chce se pro jistotu vzdát života ve společnosti a uchýlit se na samotu. Odjíždí do uzavřeného hotelu, kde se však stane podezřelým z vraždy malého děvčátka. Odolá nutkání vzít zločin na sebe? Na krimi drama Vražedné pochybnosti z roku 1978 se můžete podívat dnes ve 20:00 na CSFilmu.

Neukojitelná žízeň Josefa Vinkláře

Josef Vinklář byl svým kladným vztahem k alkoholu pověstný.Tomu nestačil ani Jiří Sovák,” řekl pro deník Aha! jeho syn Jakub, který pochází ze vztahu s Janou Dítětovou. „Za zlé jsme mu to neměli, spíše jsme se mu smáli. Pak se s ním ale máma rozvedla, měla toho plné zuby. Jednou totiž pozval na Silvestra asi třicet lidí, z divadla i venkova. Ve dvě odpoledne odešel na nákup a nevrátil se. Máma tak zamkla byt a nechala všechny stát na pavlači," zavzpomínal na eskapády otce Jakub. Jindy našla Dítětová svého manžela až za tři dny a bez bot. Byl prý u nějakého výtvarníka.

49 kilo a díry po těle Ivanky Deváté

Další Vinklářovou partnerkou se stala Ivanka Devátá.S tím Pepíkem to bylo hezký. On byl vtipnej, podívala jsem se do světa, pak ale přišly horory,” prozradila v pořadu České televize 13. komnata. Po prodělané žloutence a těhotenství se rozhodla vytvořit Vinklářovi zázemí a svou kariéru upozadila. Odměnou jí byly dlouhé a bezesné noci, kdy čekala na svého manžela, až se vrátí z večírku nebo od milenky.

„Měla jsem tenkrát 49 kilo, na těle úplný díry. Kam se poděla ta Ivanka Devátá, kterou jsem kdysi byla?” Vše skončilo zhroucením a převozem na psychiatrii.Prostě jsem všeho nechala, zaklonila hlavu a začala řvát. To byl nádherný pocit, že už jsem nic nemusela,” dodala Devátá.

Druhý sňatek Josefa Vinkláře

Josef Vinklář se s dalším rozvodem nehodlal smířit. Nebránil se ani citovému vydírání. A vyhrál. Ivanka Devátá si jej znovu vzala. Neměla totiž stálý příjem, a tak hrozilo, že by se i s dítětem ocitla na dlažbě. Situace se však znovu opakovala.

Opět přišly na řadu flámy a milenky. Po dvou letech došlo k druhému, a tentokrát definitivnímu rozvodu. Josef Vinklář zemřel v září roku 2007 po těžkém boji s rakovinou plic. Dožil se 76 let.

Zdroje informací: 

Wikipedia.cz: Josef Vinklář 

CSFilm: Vražedné pochybnosti

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články