Deprese Jany Preissové: Filmovou maminku Tomáše Holého potrápilo zdraví i manžel

Jak dostat tatínka do polepšovny: Jana Preissová čelila nevěře manžela i těžké depresi
Zdroj: se souhlasem České televize
Jak dostat tatínka do polepšovny: Když se Luboš (František Němec) dozví, že je Vašek (Tomáš Holý) jeho syn, snaží se mu vše vynahradit. Třeba aktivní dovolenou. Maminka má ale poněkud jiný názor.Komedie Jak dostat tatínka do polepšovny je pokračováním snímku Jak vytrhnout velrybě stoličku. Další pokračování se mělo jmenovat Jak Anděla viděla anděla. Anděla je jméno Vaškovy malé sestry.Marii Poledňákovou inspirovali k natočení pokračování sami herci, když po dokončení prvního filmu začali přemýšlet, jak by se jejich postavy mohly dál vyvíjet.Jana Preissová ve filmu Jak dostat tatínka do polepšovny  málem nehrála, byla totiž na mateřské dovolené. Kývnout na nabídku ji přiměl manžel, který pak dohlížel na děti, když zrovna točila.+ 2 fotky+ 3 fotky

Jak dostat tatínka do polepšovny je volné pokračování úspěšné rodinné komedie Jak vytrhnout velrybě stoličku. Již navždy zůstane spojeno s hereckým talentem Tomáše Holého. Vzpomínáte ale na jeho filmovou maminku v podání Jany Preissové? Život jí přichystal nejedno trápení...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 24. 07. 2022 11:00

Jak dostat tatínka do polepšovny: Když se Luboš (František Němec) dozvěděl, že je Vašek (Tomáš Holý) jeho syn, rozhodl se mu vynahradit všechen ztracený čas. A začne to dokazovat hned o prvních letních prázdninách. Jenomže Vaškova maminka má o dovolené trošku jiné představy. Chce si hlavně odpočinout. Vašek s Lubošem by zase rádi aktivní přistup. Na komedii Jak dostat tatínka do polepšovny z roku 1978 se můžete podívat dnes ve 20:10 na ČT1.

Záletný manžel Jany Preissové

Za Viktora Preisse se Jana provdala před více než padesáti lety. A přesto, že mají pevný vztah, prošel kdysi velkou zkouškou. Dle deníku Blesk jí měl být v osmdesátých letech nevěrný. Ze záletů se dokonce narodila dcera. Prý pak měl dát její matce peníze výměnou za mlčení. Nakonec se své rodině přiznal sám.

Naštěstí se jejich manželství kvůli tomu nerozpadlo. To ale nebyl jediný problém, který Janu Preissovou sužoval. Ač ve filmech hrála silné ženy, potýkala se s neléčenou depresí. To ji nakonec donutilo stáhnout se z veřejného života. Rodinné prokletí se ale bohužel dotklo i dalšího člena rodiny...

Deprese Martina Preisse

Janina syna Martina asi nejvíc proslavila televizní soutěž Chcete být milionářem, v níž se posadil na moderátorskou stoličku. V té době ho ještě těžké deprese netrápily. Jenže podle informací Blesku se měl v roce 2014 po hádce s manželkou pokusit o sebevraždu. „Řekla mi v afektu, že když mě život nebaví a chci se uchlastat, tak ať se rovnou seberu a jdu se do lesa oběsit. A já řekl, že teda jo," zavzpomínal na těžké chvíle Martin.

Když se to dozvěděli jeho rodiče, sami ho zavezli na psychiatrickou léčebnu. I když Martin Preiss svůj boj s alkoholem nakonec vyhrál, nebylo to nic snadného. Čekal ho šestiletý detox, musel za sebou nechat čtvrtstoletí nadměrné konzumace alkoholu a patnáct let užívání prášků na spaní.

Proč Jana Preissová odmítá nové role?

V současnosti se herečka Jana Preissová na televizních obrazovkách moc neobjevuje. Sama o sobě říká, že je plachá a nespolečenská. Na druhou stranu, stát na prknech, co znamenají svět, jí nikterak nevadí. Za tři hodiny představení dokáže vytěsnit ze svého nitra vše negativní, prý u toho zapomene i na bolavý žlučník.

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Jana Preissová

Ceskatelevize.cz: Lidé - Jana Preissová

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články