Jak šel čas s Bedřichem z Ulice: Přežil vězení, nevěry i rakovinu. Vaz mu zlomil vztah s Alicí

Bedřich Liška z Ulice: Adrian Jastraban odešel po 17 letech, scenáristy ale požádal, aby jeho postavu nezabili
Zdroj: se souhlasem TV Nova/koláž Lifee
Adrian Jastraban hrál Bedřicha Lišku 17 let.Bedřich Liška se objevil v seriálu Ulice již v prvních epizodách, které se do vysílání TV Nova dostaly v roce 2005.Začátky rozhodně neměl jednoduché. Žil na ubytovně......ale pak získal práci v dílně na výrobu dřevěných hraček. Časem se vypracoval až na jejího spolumajitele.+ 18 fotek+ 19 fotek

Adrian Jastraban hrál Bedřicha Lišku v seriálu Ulice dlouhých 17 let. Za tu dobu prošel mnoha vztahy, pořídil si několik dětí a potkaly ho dramatické situace. Neustál vztah s Alicí, která toužila po miminku.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 15. 06. 2022 15:15

Poslední týdny byly pro Bedřicha náročné. Vypadalo to, že vztah s Alicí (Eva Hacurová) mu vydrží. Ale když ona začala pociťovat touhu po mateřství, on se na to necítil. A to byl konec jejich vztahu. Bedřicha to hodně vzalo a nebylo jisté, zda to unese. Co všechno se teď děje v Ulici? Na to se můžete podívat každý všední den od 18:25.

Bedřich Liška končí v Ulici

Docela ho to semlelo," říká Adrian Jastraban o Bedřichově rozchodu s Alicí v materiálech pro novináře. „A tak se rozhodl, že dá svému životu jasný a významný smysl. Rozhodne se pro zásadní životní změnu a odstěhuje se za svou malou dcerkou do Opavy a začne život úplně od začátku. Takže to má trošku jako já. Taky se teď učím žít bez Ulice v zádech."

Není to lehké. Jastraban byl v seriálu Ulice prakticky od začátku, v kůži Bedřicha prožil věci, které byly všechno, jenom ne nuda. Do děje vstoupil jako čerstvě propuštěný vězeň. Bedřich seděl za dopravní nehodu, u které zemřel otec malého chlapce.

Pak žil na ubytovně a našel si práci v truhlářské dílně Království hraček. Tam poznal Aničku, která ho provázela celých 17 let. Ne vždy jako partnerka, neboť Bedřich byl v Ulici vyhlášeným proutníkem a podváděl ji. Ale byla vždy tak nějak poblíž. Dokonce mu přála, když začal chodit s Alicí, protože po jejím boku by mohl být šťastný. Ještě předtím, než došlo na Bedřichův konec v Ulici, ukázalo se, že stará láska nikdy nerezaví. A tak prožil s Aničkou několik hezkých chvilek.

Adrian Jastraban alias Bedřich Liška

Když žijete s nějakou rolí sedmnáct let, dojde k průniku vás a vaší postavy. Vaše postava přebírá částečně i vaše charakterové vlastnosti a rysy. A já jsem došel do fáze, kdy jsem začal s Bedřichem ztrácet kontakt. Oddělili jsme se," vysvětluje Adrian Jastraban důvod, proč se rozhodl opustit Ulici.

Herec je otcem dvou dcer a jeho manželce skončila mateřská dovolená, takže potřebuje víc času, aby mohl být k ruce. Vedle toho se chce věnovat divadlu, na které kvůli Ulici neměl dost času. A třeba s Ljubou Krbovou, která hraje Alici, se objevuje v divadle Metro představení Miluji tě, tak se měj. Ale neznamená to definitivní tečku za Bedřichem.

Požádal jsem scenáristy, aby moje postava nezemřela. Jsem s Bedřichem natolik propojen, že by mi to bylo líto. Návrat je tudíž možný kdykoliv. Třeba se taky objevím jen na skok, když se v naší dějové lince bude dít něco důležitého. Ale byl bych rád, kdyby pro mě ještě někdy na Ulici nějaký hezký příběh vymysleli," dodává Adrian Jastraban.

Zdroj informací:

TV Nova: seriál Ulice

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články