Smutek Míly Myslíkové: Věčná filmová maminka přišla o jediné vlastní dítě kvůli manželovi

Smutek Míly Myslíkové: Věčná filmová maminka přišla o jediné vlastní dítě kvůli manželovi
Zdroj: se souhlasem Prima Max
Láska z pasáže: Pavel (Lukáš Vaculík) pracuje jako čistič oken. To ale není jeho jediný příjem. Značnou část tvoří zisk z podvodů a krádeží. Když se však seznámí s mladou brigádnicí Janou (Tatiana Kulíšková), jeho život se dost zkomplikuje.Drama Láska z pasáže si v kinech nenechaly ujít dva miliony diváků.Původní verze scénáře nesla název „Felicie“ a pojednávala o vekslácích z 80. let.Ve filmu Láska z pasáže se objevili i skuteční pankáči, což neušlo pozornosti Veřejné bezpečnosti.+ 2 fotky+ 3 fotky

Herečka Míla Myslíková, kterou si dnes můžeme připomenout v dramatu Láska z pasáže, se opravdu hodně natrápila. Měla smůlu na muže, což ji nakonec přivedlo k životu v osamění. A ač hrála maminky, sama dítě neměla.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 10. 02. 2022 11:00

Láska z pasáže: Devatenáctiletý Pavel Kříž (Lukáš Vaculík) tráví veškerý svůj volný čas v pasážích, bistrech a na diskotékách, a to s partou zloděje Robyho (Marek Vašut). Přestože má Pavel maturitu, pracuje jako čistič oken. Podstatnou část jeho příjmu ale tvoří podvody a krádeže. Když mu vedení přidělí novou brigádnici Janu (Tatiana Kulíšková), nemá z toho velkou radost. Jenže po čase mezi nimi vznikne citové pouto. Na drama Láska z pasáže z roku 1985 se můžete podívat dnes ve 20:00 na Prima MAX. 

Introvertní herečka Míla Myslíková

Bohumila Myslíková, které nikdo neřekl jinak než Míla, se narodila 14. února 1933 v Třebíči. Jejím snem bylo stát se spisovatelkou, což se jí nakonec také splnilo. Nejdříve se ale rozhodla nasbírat zkušenosti v herectví, k čemuž ji inspirovala rodinná půjčovna kostýmů.

Vzhledem k její introvertní povaze šlo o rozporuplné rozhodnutí. Nakonec se ale ukázalo, že se před kamerami dokáže změnit v energickou dámu. A hlavně v mateřský typ. Vzpomínáte na maminku Šafránkovou z filmu Jak svět přichází o básníky? Touto rolí se zapsala do podvědomí všech diváků. Její filmografie ale samozřejmě čítá i další známé české filmy.

Míla Myslíková raději zvolila samotu

I když si Míla nemohla stěžovat na nezájem mužů, v lásce štěstí neměla. Myslela si, že za to může její bezdětnost, která by dříve nebo později každého partnera odehnala. Vdala se jen jednou, a to za kolegu z brněnského divadla Štěpána Zemánka. Vydrželi spolu jen jeden rok. Vše ukončila facka, po které herečka řekla své neteři Aleně, že žádnému dědkovi (Zemánek byl o 25 let starší) už ponožky prát nebude.

Dle Krajských listů ale nešlo jen o facku. Kvůli domácímu násilí měla Myslíková přijít o jediné dítě. Právě se Zemánkem se jí podařilo otěhotnět. „Děti jsme neměli, i když to vypadalo, že budeme mít rodinu. Pak se ale stalo něco... o čem nechci mluvit a všechno bylo jinak,” řekla herečka. Postupně si dobrovolně zvolila samotu. Mužům prý, kromě bezdětnosti, vadila také její sláva a atraktivní vzhled. Nedokázali skousnout, že se za ní pořád někdo otáčí. Dobře proto nedopadly ani následující dva vztahy.

Splněný sen Míly Myslíkové

Slavná česká herečka zemřela po druhé mrtvici 11. února 2005. Rodina jí pak splnila jedno velké přání. „Bratr převezl ostatky tetiných rodičů do Polné, u které žije, a pro tetu navíc nechal zhotovit urnový hrob. Stará se tak o oba hroby, čímž jí splnil velký sen,” řekla hereččina neteř pro deník Aha. V Polné se také nachází asi půlmetrová bronzová plastika spisovatelky Boženy Němcové, která byla pro Mílu velkým vzorem. Vznikla dle osmdesát let starého návrhu místního sochaře Jana Adolfa Vítka.

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Míla Myslíková 

Ceskatelevize.cz: Příběhy slavných - Samotářka Míla

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články