Lechtivé zákulisí Černých baronů: Ondřeje Vetchého čekalo na natáčení žhavé scény velké překvapení

Slavní Černí baroni: Co Ondřeje Vetchého překvapilo na natáčení intimní scény?
Zdroj: Wikimedia Commons/OISV, CC BY-SA 4.0

Herec Ondřej Vetchý zažil na natáčení filmu Černí baroni perné chvilky. Vše se točilo okolo intimní scény s jeho kolegyní Hanou Čížkovou, jejíž součástí bylo vyzývavé spodní prádlo. A aby toho nebylo málo, nějakou dobu musel točit se zavázaným okem.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 03. 06. 2021 11:00
Aktualizováno 18. 12. 2023 15:00

Děj filmu Černí baroni: Komedie na motivy stejnojmenné knihy Miloslava Švandrlíka pojednává o příslušnících Pomocného technického praporu, jenž byl složen z politicky nežádoucích osob. Jejich protihráči jsou nadřízení, kteří sice nevynikají přílišnou inteligencí, zato jsou horliví soudruzi. Vzájemné střety nesourodých mužů vytvářejí spoustu zábavných scén. Na komedii Černí baroni z roku 1992 se můžete podívat 19. 12. ve 21:40 na ČT 1.

Všestranný Ondřej Vetchý

Jihlavský rodák Ondřej Vetchý se před kameru poprvé postavil v roce 1978, a to ve snímku Leť ptáku leť. Od té doby ztvárnil řadu filmových i divadelních rolí. Prakticky celý život se věnuje bojovým sportům, co mu občas přišlo vhod, neboť nesnese, když se někde děje něco špatného. Je podruhé ženatý a má tři děti - dcery Veroniku a Rebeku a syna Arona.

Horké chvilky Černých baronů

Role Hany Čížkové nebyla ve filmu Černí baroni příliš velká, zato zapamatovatelná. A to nejvíce pro Ondřeje Vetchého. Během natáčení intimní scény si vymohla, že si zvolí takové spodní prádlo, které bude vyhovovat jí samotné. „Dali mi příšerné spoďáry, které se kdysi nosily. To bylo tragické!” zavzpomínala herečka pro deník Blesk.

A o co si tedy řekla? O tanga!Všichni na mě koukali, jestli jsem si jistá, v jakém filmu že to hraju. A samozřejmě mi to neprošlo,” prozradila Čížková. Překvapený byl i Ondřej Vetchý. Ale tehdy měl alespoň ještě dvě oči...

Zranění Ondřeje Vetchého

Za velmi nepříjemnou nehodu mohl Václav Vydra, i když nutno dodat, že k tomu došlo nešťastnou náhodou. Chtěl Ondřeji Vetchému potřást rukou, jenomže místo do dlaně se mu prstem trefil do oka.Já jsem ho vítal a on mi naběhl přímo na prst. Takže místo na natáčení jsme jeli nejdřív k doktorovi. Museli jsme na pohotovost,” uvedl Vydra pro deník Aha!

Nějaký čas tak musel Vetchý chodit dokonce s obvazem.V jedné scéně to jde vidět. Je to ve filmu zachycené,” vzpomínal Vydra na zážitek, který všechny pořádně vyděsil. „Pro Ondru to asi nebyl úplně nejlepší zážitek. Zavázané oko není jistě nic moc. Ale zase od té doby prohlédnul,” dodal s úsměvem známý herec.

Zdroje informací:
ČSFD.cz: Černí baroni
Wikipedia.cz: Ondřej Vetchý

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články