Michal Pešek: Měl štěstí ve hře i lásce, dostihla ho však zákeřná rakovina plic

Michal Pešek z Malého pitavala: Holdoval lásce a kasinům, dostal se i do Hollywoodu
Zdroj: se souhlasem TV Nova
První řada seriálu Malý pitaval z velkého města se natáčela v letech 1983-1984.Aranžér: Vyloupená kasa obchodu s ovocem a zeleninou zprvu vypadá jako krytí rozkrádačky ze strany personálu. Jenomže pro tvrdohlavého poručíka Libora Krejcárka (Jiří Krampol) to je začátek série zcela nového typu vloupaček, jejíhož pachatele (Lubomír Lipský) se podaří odhalit až díky lsti.Milenec: Při vyšetřování banální krádeže výplaty rozkrývá frajerský podporučík Kamil Hamřík (Pavel Zedníček) šmelinu s dekrety, družstevními podíly i účetnictvím bytového družstva Na Andělce, za kterou stojí prohnaný doktor Rychtr (Luděk Munzar) a jeho naivní milenka (Jana Štěpánková).Benjamínci: Nováček sboru, podporučík Jiří Otradovec (Michal Pešek), dostává k vyšetření dvě promyšlená vloupání, vypadající původně jako poctivá kasařská práce. Čirou náhodou objeví možné pachatele na diskotéce, a pak už se nalezne i spojitost s přepadením jednoho podniku a vyloupením zbrojnice Lidových milicí.+ 6 fotek+ 7 fotek

Mezi nejznámější tváře kriminálního seriálu Malý pitaval z velkého města patřil mladý vyšetřovatel Jiříček, kterého ztvárnil Michal Pešek. Byl to hráč a rád riskoval. Osud mu však připravil krutý konec.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 30. 06. 2022 11:00

Malý pitaval z velkého města: Populární seriál scenáristy Jaroslava Dietla představuje partu pražských kriminalistů, kteří řeší drobné i velmi vážné zločiny. U některých případů však není do smíchu ani těm nejzkušenějším a nejotrlejším vyšetřovatelům. Na první díl s názvem Aranžér se můžete podívat dnes ve 20:20 na TV Nova.

Michal Pešek se dostal do Hollywoodu i politiky

Pražskou konzervatoř vystudoval spolu s Vladimírem Dlouhým a Zlatou Adamovskou. Nejprve účinkoval v Ostravě, poté přešel do Městských divadel pražských. Nakonec zakotvil ve Vinohradském divadle. V roce 1977, ještě před zakončením studia na konzervatoři, se mu poštěstilo odjet do Ameriky, konkrétně do Hollywoodu, kde pracoval u Universal Studios.

V roce 1991 získal místo moderátora v rádiu. O dva roky později začal podnikat v reklamě, marketingu a financích. Stal se taktéž poradcem ministra financí Iva Svobody. Šťastná léta však vystřídalo temné období.

Milovník žen Michal Pešek

V prvním ročníku na DAMU se seznámil s herečkou Veronikou Žilkovou a byl z toho románek. „Byl to takový kamarád taky rád,” citoval Blesk z hereččiny vzpomínkové knihy Dělte dvěma. Žilková se v ní nebála pustit ani do pikantních detailů.Byli jsme si blízcí, ale na vztah to nebylo. Navíc se nechtěl rozvést...” 

Kontakt obnovili až po třiceti letech a Veroniku Žilkovou čekal velký šok. Zrovna točila seriál Vyprávěj, když jí zazvonil mobil. Umírám, tak se chci s tebou rozloučit. Vyřiď Agátě a Martinovi, ať nekouří," pronesl Michal Pešek. To bylo naposledy, co ho slyšela. Podruhé už jí telefon nezvedl. Za týden umřel.

Michal Pešek podlehl rakovině plic

Měl mít dvě ferrari a miliony na kontech. Vše mu vzala zákeřná rakovina plic. Žil v Nizozemsku, ale když onemocněl, vrátil se do Prahy. Po vyšetření si odmítl nechat vzít plíci, což bylo možná špatné rozhodnutí. Jenže byl hráč. Buď vše, nebo nic. Jednou vyhrál v kasinu 900 000 korun, ty záhy vsadil a získal pouhých 100 000. Takový byl jeho život. Michal Pešek zemřel 7. května 2012 ve věku 53 let.

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Michal Pešek

CT24.ceskatelevize.cz: Zemřel Michal Pešek, tvář z Malého pitavala

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články