Největší hit Netflixu se vrací: Královnu Šarlotu z Bridgertonových trápí nedobrovolný sňatek

Největší hit Netflixu: Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových
Zdroj: se souhlasem Netflix
Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových: Mladá Šarlota přichází do Londýna, kde na ni čeká spousta nástrah.Nejenže se tam nemá se o koho opřít......ještě je proti své vůli zasnoubena s králem Jiřím.Najdou si Šarlota a Jiří k sobě cestu? Překážkou můžou být královy důsledně utajované zdravotní potíže.+ 2 fotky+ 3 fotky

Mezi nejoblíbenější seriály českých diváků na Netflixu se zařadila Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových. Nejde o pokračování dosavadních dvou sérií příběhů rodiny Bridgertonových, ale takzvaný prequel. Odehrává se v minulosti a mapuje mládí královny Šarloty.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 20. 05. 2023 09:00

Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových: Mladá Šarlota (India Amarteifio), kterou proti její vůli zasnoubili s králem Jiřím (Corey Mylchreest), přijede v den svojí svatby do Londýna. Dostane se jí drsného přivítání od záludné panovníkovy matky Augusty (Michelle Fairley), která se zdráhá vzdát své moci. Osamělá Šarlota si těžko zvyká na manželství se záhadným králem a na jeho proměnlivé nálady. Jak se bude vyvíjet jejich nelehké soužití? Šestidílnou minisérii Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových uvedl Netflix.

Co bylo před Bridgertonovými?

Dvě série příběhů rodiny Bridgertonových, které se odehrávají v prostředí londýnské smetánky 19. století, patří mezi největší divácké hity Netflixu. Není divu, že se s adaptacemi i u nás známých románů Julie Quinn pokračuje. Zajímavé ale je, že Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových se vrací zpátky v čase.

Sledujeme první kroky budoucí panovnice, která se najednou dostává do pro ni zcela cizího světa. Svého nastávajícího moc nezná a musí čelit nejen jeho podivným náladám, ale také tajemství, na které král Jiří není zrovna hrdý.

Šarlotina příchodu využívá lady Agatha Danbury, aby našla svou vlastní cestu do společnosti. Zároveň se díky bohatým znalostem spletitých vztahů londýnské smetánky stává pro budoucí královnu v jistém smyslu navigátorkou. Diváci můžou sledovat nejen zrod královny Šarloty, ale také ikonické lady Danbury.

Královna Šarlota a Bridgertonovi

Zahraniční média si všímají, že minisérie věnovaná královně Šarlotě je nestoudně romantická. „Na druhé straně nabízí zajímavé okno do problematiky duševního zdraví. Je filtrováno prizmatem doby, kdy neexistoval ani jazyk, který by o takových věcech inteligentně diskutoval, natož aby jim porozuměl," píše CNN.

Je to ale jen drobná součást soukolí, které, jak už jsme naznačili, opět nabídne porci romantiky uprostřed komplikovaných vztahů v britské smetánce. To je hlavní důvod, proč jsou Bridgertonovi tak úspěšní. Mimochodem, královna Šarlota se v literární předloze nevyskytuje. Jde o postavu vytvořenou speciálně pro seriál. Rychle si však získala takovou popularitu, že dostala vlastní příběh. Netflix momentálně připravuje třetí a čtvrtou sérii Bridgertonových, ale kdo ví, možná se časem dočkáme další minisérie věnované některé z populárních postav.

Zdroje informací:

Netflix.cz: Královna Šarlota: Příběh Bridgertonových

Deadline.com: ‘Queen Charlotte: A Bridgerton Story’: Meet Young Lady Danbury In First Look Photo From ‘Bridgerton’ Prequel Series

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články