Film Poslední prázdniny: Gérard Depardieu si ve své roli užil nejoblíbenějšího koníčka

Poslední prázdniny
Zdroj: Prima Max
Film se z velké části natáčel v České republice, zejména v Karlových Varech.
Všechno jídlo ve filmu bylo připraveno kuchaři televizní stanice Food Network.
Ve filmu si zahrál i známý francouzský herec Gérard Depardieu. 
Když se kuchařka Georgia dozví, že jí zbývá měsíc života, hodí vše za hlavu a odletí užívat si do známých lázní.
+ 2 fotky+ 3 fotky

Romantická komedie Poslední prázdniny, jež sleduje život jedné ženy, které se kvůli lékařské zprávě převrátí celý život vzhůru nohama, je s Českou republikou spojená více, než si možná myslíte. Kde všude se filmový štáb podíval a kteří čeští herci se ve snímku objevili?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 26. 10. 2020 16:00

Máte rádi romantické komedie se špetkou dramatu? V tom případě se podívejte dnes na Poslední prázdniny, které vysílá Prima Max ve 20:00. Když zjistí stydlivá kuchařka Georgia, že má před sebou pouhý měsíc života, rozhodne se, že vše hodí za hlavu a odjede si užívat do vysněných Karlových Varů, kde jí bude dělat společnost Gérard Depardieu.

Poslední dovolená v Karlových Varech

Když se dozví Georgia, že má nádor a že jí zbývá pouhý měsíc života, dá v práci výpověď, vybere všechny úspory, které střádala celý život, změní radikálně vzhled a odjede na vysněnou dovolenou. A jaká je její destinace? Žádné tropy nebo Itálie, ale vyhlášené lázně v Karlových Varech. Tam se seznámí s ostatními návštěvníky.

Každého si získá na svou stranu svou dobrosrdečností a upřímností. Jen nikomu neřekne, že jí už zbývá jen velmi málo života. Přesto není nouze o zábavu, dramatické momenty a finální rozuzlení příběhu. A právě natáčení v České republice umožnilo několika našim známým hercům se ve filmu objevit.

Lucie Vondráčková po boku Queen Latifah

Nejznámější tváří byla bezesporu Lucie Vondráčková. To ale nebyla její jediná role v zahraničním filmu. O něco později se ukázala i ve snímku s názvem Dokonalý polibek, kde ji vlastně čekal tentýž úkol jako v Posledních prázdninách, kde si zahrála po boku Queen Latifah alias Georgie. Jelikož šel film i do českých kin, musela sama sebe předabovat.

Jak se pak sama vyjádřila, dabování, ve kterém má bohaté zkušenosti, ji dokonce někdy baví více než samotné hraní. Kromě Vondráčkové jsme mohli ve filmu vidět Tomáše Jeřábka, kterého všichni znají jako otravného bankéře z reklamy, a Petra Vaňka, který si zahrál, mimo jiné, v Ženách v pokušení.

Musela se naučit vařit

Veškeré jídlo ve filmu měli na starosti kuchaři společnosti Food Network. Ti museli učit i samotnou filmovou kuchařku Queen Latifah. Herečka se ve skutečnosti ve vaření moc nevyznala, neznala ani základní techniky vaření. Museli jí tak vysvětlit vše od základů, aby její výkon před kamerou vypadal alespoň trochu profesionálně. Všechny recepty, které se ve filmu objevily, pak byly zveřejněny i na oficiální webové stránce společnosti. Každý si tak mohl vyzkoušet, jak se vaří v Hollywoodu.

Zdroje informací:

Wikipedia.cz: Poslední prázdniny

TV Prima: Poslední prázdniny

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články