Proměna Charlize Theron: Blond elegance je pryč, nastoupila sarkastická rusovlasá čarodějka

Škola dobra a zla: Charlize Theron vyměnila blond vlasy za ohnivě rudé vlny
Zdroj: se souhlasem Netflix
Škola dobra a zla: Přestože je každá jiná, Sofie a Agáta jsou nejlepší kamarádky.Jednoho dne se nedobrovolně ocitnou ve zvláštní škole, která z nadaných dětí vychovává hrdiny, nebo zlouny.Ve Škole dobra a zla není nouze o učitele ovládající magii.Charlize Theron si ve Škole dobra a zla zahrála lady Lesso, která vede "zlou" sekci.+ 2 fotky+ 3 fotky

Charlize Theron si ve fantasy Škola dobra a zla zahrála sarkastickou učitelku, která je sice okouzlující, ale představuje zlou část čarodějnického vzdělávání. Záplavu rudých vlasů, kterými upoutá již na první pohled, si herečka vymyslela sama.

Imrich Rešeta
Imrich Rešeta 19. 10. 2022 17:00

Škola dobra a zla: Sofie a Agáta jsou nejlepší kamarádky. Krásná Sofie sní o tom, že se jednou stane princeznou, Agáta je její protipól a míří za kariérou čarodějky. Jednoho dne se ne zcela dobrovolně dostanou do Školy dobra a zla. Sofie je přinucena studovat "zlo" a Agáta zase "dobro". Jak to s dívkami na konec dopadne? Fantasy snímek Škola dobra a zla uvádí Netflix od 21. října.

Ze zákulisí fantasy Škola dobra a zla

Snímek Škola dobra a zla převádí na obrazovky první část šestidílné knižní série amerického autora Somana Chainaniho. Vedle atraktivního prostředí školy čar a kouzel, která lehce připomíná Harryho Pottera, jde v knížkách také o kamarádství a pochopení toho, co je dobro a co zlo.

Film se začal připravovat již v roce 2013, když vyšla první díl knížka. A nakonec jej režíroval Paul Feig, který byl původně jenom spoluscenárista. Proslavil se seriálem Kancl a pak spoustou filmů s ženskými hrdinkami. Natočil třeba Ženy sobě (2011), Drsňačky (2013) nebo Nebezpečnou laskavost (2018). Lze jej označit za odborníka, pokud jde o filmy, v nichž ženy nehrají jenom vedlejší role. Když připravoval Školu dobra a zla, nejdřív si nebyl prý jistý, jestli zvládne rodinné fantasy, protože jeho předchozí filmy byly pro dospělé diváky.

Feig zvažoval už od začátku oslovit Charlize Theron pro roli lady Lesso. Měl trochu obavy, neboť záporačku si zahrála třeba v sérii Rychle a zběsile. Nemluvě už o fantasy Sněhurka a lovec (2012). Proto očekával, že nabídku odmítne.

Charlize Theron se stala čarodějkou díky svým dcerám

Viděla jsem záblesk v očích mých dětí, když jsem jim řekla, že mám točit Školu dobra a zla. Superfantastický film, který pojednává o padouších a princeznách. Začala jsem ty knihy číst se svými holčičkami a ony z nich byly totálně nadšené. Ještě nikdy jsem s nimi nezažila něco takového," vysvětluje Charlize Theron svou účast na projektu pro magazín Entertainment Weekly.

Sedmačtyřicetiletá herečka je maminkou dvou dcer ve věku 10 a 7 let, takže času nazbyt moc nemá. Když se na natáčení Školy dobra a zla v Belfastu setkala s kolegyní Kerry Washington, okamžitě si prý porozuměly, protože obě mají malé děti. „Když se maminky v tomto oboru setkají, není potřeba slov. Jen se na sebe podíváme, vidíme vyčerpání a říkáme si: 'Chápu tě. Chápeš mě'," dodala Theron, která si postavu sarkastické lady Lesso nakonec pořádně užila. Sama přišla s tím, že ve filmu bude mít na míru střižený a přísně působící kostým. A bujné zrzavé vlasy jsou také její nápad.

Zdroje informací:

Netflix.com: Škola dobra a zla

Wikipedia.org: The School for Good and Evil

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články