Oblíbený představitel Perryho Masona: celý život skrýval velké tajemství, jeho soukromí byla lež

Perry Mason
Zdroj: CBS
Perryho si oblíbil i samotný Ozzy Osbourne. Skladba Perry Mason se objevila na albu Ozzmosis.Burr získal za tuto roli hned dvě ceny Emmy.Autor předlohy Gardner se objevil v poslední řadě jako bezejmenný soudce.Perry Mason byl celý černobílý, měl jen jednu barevnou epizodu, a to v deváté sérii.+ 2 fotky+ 3 fotky

Taky jste se zájmem sledovali příběhy věčně zamračeného právníka Perryho Masona? Jeho představitel Raymond Burr byl pro tuto roli jako stvořený, neboť dokázal fabulovat jako ten nejlepší právní zástupce. Jeho soukromí totiž byla jedna velká lež.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 02. 07. 2020 09:00

Perry Mason je skvělý právník, který díky vlastnímu detektivovi a chytré sekretářce dokáže vyřešit i ty nejtěžší případy. Specializuje se na pomoc lidem, co se zdají být na první pohled vinnými. Nakonec ale vždy vyjde pravda najevo a je potrestán skutečný zločinec, nikoli pouhá oběť.

Šikana kvůli obezitě

Když bylo Raymondovi šest, jeho rodiče se rozvedli. Spolu se svou matkou a dvěma mladšími sourozenci se přestěhovali do Kalifornie. Krátce poté nastoupil na tamější vojenskou akademii. Kvůli své nadváze si ale musel vytrpět šikanu v podobě mnoha uštěpačných narážek. A toto stigma si s sebou nesl i v pozdějším životě.

Johnny Carson si z něj ve své Tonight show začal dělat srandu, a to dosti nevybíravým způsobem. Když ho pak moderátor k sobě pozval, Burr rezolutně odmítl. “Pozvánku mi posílal hned několikrát, ale já na ni nikdy nereagoval. Stanici NBC mám moc rád, a proto bych jí nechtěl uškodit tím, že bych mu veřejně řekl, co si o něm myslím. Byla to jediná věc, kterou uměl. Útočil na osoby, které jeho pozvání nepřijaly,” vysvětlil herec.

Perry Mason s rakovinou

Když v roce 1993 točil poslední případ Perryho Masona (v podobě celovečerního filmu), nikdo na place nevěděl, že zažívá neskutečné bolesti. Kvůli rakovině mu zbývaly do konce života jen měsíce. Autor hercovy biografie, Michael Seth Starr, později řekl, že ho to vůbec nepřekvapilo. Burrova nátura velela zatloukat,zatloukat,zatloukat.

Nejinak tomu bylo i v jeho soukromí. Veřejné přiznání k homosexuální orientaci bylo v Hollywoodu před rokem 1980 hotovou profesní sebevraždou. Přestože se pak poměry změnily, Burr si ale stál pořád za svým.

Byl s ním až do konce jeho života

Raymond byl ve skutečnosti ženatý jen jednou, a navíc velmi krátce. Po rozvodu začal s budováním falešné identity. Vymyslel si, že se během druhé světové války seznámil s Annette Sutherland, která však tragicky zemřela při pádu letadla. Ten den, kdy mělo k neštěstí dojít, však nikdo pod tímto jménem letadlem necestoval. Z jejich svazku se měl narodit syn Michael Evan, jenž měl v deseti letech zemřít na leukémii. To byla další lež.

Další manželství mělo vzniknout v padesátých letech. Jeho v pořadí třetí manželka měla taktéž podlehnout rakovině. Jenomže jak se později zjistilo, neexistovaly žádné záznamy o jejich sňatku. Dva roky před svou smrtí tvrdil Burr v jednom rozhovoru, že vzal svého syna na poslední výlet po Americe, aby si ještě naposled užil krásy své vlasti. Mělo k tomu dojít v roce 1952. Očití svědci však promluvili, že daný rok strávil herec v Hollywoodu. Nikam tedy necestoval.

Se svým životním partnerem se seznámil při natáčení Perryho Masona. Byl jím herec Robert Benevides. Burr vše později komentoval těmito slovy: “Neměl jsem jinou možnost. Oba jsme si museli udržet svou práci. Já, jako Perry Mason, jsem byl známý po celých Státech. Díky tomu mne taky královsky platili. Kdybych šel s pravdou ven, ničemu by to nepomohlo.”

Pro další zajímavosti a fotky ze seriálu klikněte zde:

Zdroj textu: Wikipedia, čsfd, shepherdexpress

Zdroj fotek: CBS

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články